čtvrtek 19. března 2020

Vzduch prezentace

Vzduch Created with iSpring. Důležité je i povědomí o nutnosti ochrany ovzduší. Obrazový materiál má přispět k lepší představě, upevnění jednotlivých pojmů a vyvození hesel, které se dodatečně objeví. ATP (adenosintrifosfátu).


Zbytek je bez využití vydechnut.

Tyto plyny se uchovávají v tlakových nádobách označených konkrétním barevným pruhem. Prezentace seznamuje žáky se vzduchem, jeho složením a jednotlivými složkami, jejich vlastnostmi a významem. Klade důraz na environmentální výchovu, především na lidské aktivity a problémy životního prostředí. Online DVPP pro Šablony II V souladu s informací MŠMT realizovat DVPP v Šablonách II on-line formou jsme doplnili DVPP ITveSkole.


Sledujte nás, připravujeme pro Vás další termíny a témata. Voda Created with iSpring. Kromě toho tepelná kapacita vzduchu udržuje na Zemi teplotu přijatelnou pro život, jinak by na noční straně naší planety byl mráz několika desítek.


Contact Musement any Time.

Help you Plan Your Trip. Amazing gift: the Musement Card! Discover Activities in New York. Book the best Tours Online Now! Potřebujeme ji ke svému životu, stejně jako ostatní živočichové a také každá rostlina.


Když se vzduch pohybuje, vnímáme ho jako vítr. I když vzduch nevidíme ani necítíme, můžeme zkoumat jeho vlastnosti. Je to směs většího množství látek, nejvíce obsahuje. Destilovaná voda – neobsahuje minerální látky,v labora-tořích, chladiče automobilů, akumulátory, napařovací žehličky, …. Poznámka:Vsuneme mezi balonek a hrdlo brčko. Skrz něj uniká z lahve vzduch , který je tam přítomný a uvolňuje se tam místo pro balonek.


Jen když vzduch unikne z lahve, vznikne dost místa na balonek. Ikdyž vzduch nevidíme ani necítíme,můžeme zko. Neživá příroda - vzduch Pří_146_Rozmanitost přírody_Neživá příroda – vzduch Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Anotace: Digitální učební materiál je určen pro seznámení žáků se vzduchem jako součástí neživé přírody.


V materiálu je popsáno.

Stlačený vzduch se používá pro pohon a ovládání průběžných brzd vlaků. Pneumaticky jsou ovládány a poháněny i další mechanismy v dopravních prostředcích. Gumový zvon na čištení odpadu – při stlačení se vytlačí vzduch , svon se přisaje a pohybem nahoru vzniká pod zvonem podtlak. Přetlak měříme manometrem. Nádoby s kyslíkem mají modrý pruh, s dusíkem zelený pruh.


Keďže sa vzduch v motore rozpínaním ochladzuje a to dokonca až do – 30°C, môže byť rovno odvádzaný do klimatizačného zariadenia a takto vlastne získame klimatizáciu zadarmo. V místnostech jsou připojeny vnitřní indukční jednotky. Primární vzduch se vyfukuje dýzami, ejekčním účinkem se přisává z místnosti vzduch oběhový (sekundární), který procház.


První výkladová část prezentace je věnována vlastnostem, výskytu a použití vodíku. Na úvodním snímku je fotografie reakce zinku skyselinou. Je vhodné, aby tento pokus učitel provedl demonstračně.


Další snímky o vodíku snímky jsou doplněny obrázky kilustraci probíraného tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky