čtvrtek 19. března 2020

Umístění vodoměrné šachty na pozemku

Vodoměrná šachta může být provedena na pozemku nebo v podlaze objektu. Umístění vodoměrné šachty je bežné v místech neveřejného pozemku v blízkosti hranic s pozemkem veřejným. Plastová vodoměrná šachta je vyrobena z vysoce kvalitních PP desek o tloušťce a síle min.


Vodoměrné šachty slouží k umístění vodoměru, čerpadla nebo rozvodů vody. Umísťují se na soukromém pozemku hned vedle hranice s veřejným pozemkem. Není vhodná do míst se zvýšeným výskytem spodní vody, jílovité půdy a do míst, ve kterých bude šachta staticky zatěžována.

A to, jak z důvodu požadavku vodárenských spoečností, na vodoměrné šachty. Máme pro vás nachystaný, on-line ceník vodoměrných šachet, kde si můžete spočítat, cenu vodoměrné šachty podle přání. Vodoměrnou šachtu je možné umístit těsně za hranicí pozemku (oplocení). Vodoměr je možno umístit do vodoměrné šachty , nebo do obytného objektu. Nádrže, vodoměrné šachty Domovní vodoměrná šachta slouží k připojení vodovodní přípojky k hlavnímu vodovodnímu řadu mimo budovu všude tam, kde nelze vodoměr umístit přímo do budovy, nebo je-li vzdálenost budovy do které vstupuje vodní přípojka, více než 10m od hranice pozemku (nemovitosti).


Dokonce lze některé stavby umístit až na hranici pozemku. Tyto vzdálenosti jsou, ale pouze na výjimku. Při zkrácení vzdálenosti je nutno upozornit, že v každém takovém případě je omezeno umístění oken z obytných místností.


Na hranici pozemku nesmí být otvory žádné.

Majitel sousední nemovitosti musí se snížením. Poklop vodoměrné šachty musí být lehký do kg čtvercový o min. V každém případě musí být vodoměr zabezpečen proti mrazu.


Po připojení šachty vodovodnímu. Domovní vodoměrné šachty Domovní vodoměrná šachta firmy GONAP slouží k připojení vodovodní přípojky k hlavnímu vodovodnímu řadu mimo budovu všude tam, kde nelze vodoměr umístit přímo do budovy, nebo je-li vzdálenost budovy, do které vstupuje vodovodní přípojka, více. Nebo připravujete liniovou vodovodní stavbu? Jedná se o nevelký objekt instalovaný pod terén. Instalace samotné plastové vodoměrné šachty je velmi jednoduchá a vyžádá si pouze několik hodin.


Vodoměr musí být přístupný a zabezpečený proti zamrznutí. Ve vodoměrné šachtě musí být umístěno jen vodovodní potrubí. Osazují se do země a bývají vybaveny pochozími poklopy.


Plastové vodoměrné šachty mají tu velkou výhodu, že jsou levné, odolné, snadno se instalují a mají i nezanedbatelné estetické kvality. Kam vodoměrnou šachtu umístit? Jak vodoměrné šachty dělíme? Vlastník šachty je povinen: umožnit bezpečný přístup k vodoměrné sestavě uložené v šachtě, kontrolovat vizuelně její funkčnost. Stavíte dům a úřady vám neumožňují umístit vodoměr přímo do domu?


Pak se vám bude hodit vodoměrná šachta. K umístění vodoměrné šachty nepotřebujete ani stavební povolení a montáž zvládnete i svépomocí. A těch výhod je mnohem více.

Pojďme se podívat, jak to funguje. Užitečné rady a informace na téma vodoměry versus odepisování a. Standardně použitá vodoměrná šachta pro vodoměr. DN na objednávku mohou být šachty.


Výroba, dodávka: vodoměrné šachty na klíč s dopravou po ČR, SK zdarma. Objednejte si v našem e-shopu nebo nás kontaktujte pro individuální nabídku. Středně velká vodoměrná šachta Aquion Danwell je vhodná i pro umístění dvou vodoměrů až do Q délky 1mm.


Více vodoměrů lze také nainstalovat do Aquion betonové vodoměrné šachty. Mějte přitom na vědomí, že provozovatelé v České republice nepovolují společnou přípojku pro více nemovitostí. Dva vodoměry mohou sloužit například pro bydlení a živnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky