pondělí 23. března 2020

Revize komínů jak často 2016

Ale co si pod tímto pojmem vlastně představit? Jaké revize a jak často je povinné mít v pořádku. Revize spalinové cesty se provádí. Dále se revize provádí při.


Jak často se dělá revize a kontrola komínu ? Pravidelná kontrola komínů je často chybně zaměňována s revizí komína a spalinových.

V čem je odlišná revize spalinové cesty od pravidelné roční kontroly? Komín je často majiteli podceňovanou součástí. Topíte-li kotlem na plyn nebo tuhá paliva, jste povinni provádět jejich pravidelné kontroly. A protože povinností občanů stále přibývá a někdy je těžké se v nich vyznat, přinášíme přehled povinných revizí, díky kterému se vyhnete mastným pokutám.


Provozovatelé plynových zařízení, jimiž jsou i domácnosti používající plynový kotel, jsou povinni dle vyhlášky č. Kontroly a revize komínů dle nového vládního nařízení platného od 1. Za rok je více jak 3případů požárů obytných domů, při kterých jsou příčinou zanedbané komíny. Hlavně z těchto důvodů vyhláška č. Tato informace je nepřesná a zavádějící, protože směšuje pojmy revize a kontrola a nabádá provozovatele zdrojů k objednání něčeho, co legislativa nevyžaduje.

Ministerstvo vnitra stanoví podle § 1písm. S blížící se topnou sezónou je dobré si připomenout čištění, kontroly a revize komínů. Naší dávní předkové spaliny neřešili, takže dým stoupal volně do jeskynního prostoru, anebo prostou dírou ve. Po nápravě závad je pak nutná revize komína. Spalinové cesty se spotřebičemi do 50kW se musí nechat zkontrolovat odborně způsobilou osobou minimálně jednou ročně.


Kdo je odborně způsobilá osoba? Je to držitel živnostenského oprávnění v oboru kominictví. Pokud vytápíte plynem nebo pevnými palivy, máte zákonnou povinnost provádět pravidelné revize nebo kontroly.


Ty se netýkají pouze majitelů elektrokotlů , které jsou konstrukčně jednodušší a neprobíhá v nich žádné spalování. Ať již topíte plynem či tuhými palivy, před topnou sezónou byste měli pečlivě zkontrolovat kotel. Pozornost věnujte jak kotli samotnému, tak i odvodu spalin a případně bezchybné funkci přikládacího mechanismu. V případě plynových a nově i kotlů na tuhá paliva platí, že by měli projít revizní kontrolou. Provozní revize : provádí se do dnů po zahájení provozu (první provozní revize ). Provádění revizí, kontrol a čištění komínů se řídí dle podmínek zákona o požární ochraně č. Tento prováděcí předpis je v platnosti od 1. Rozhodně bychom neměli podceňovat pravidelnou revizi komínů.


Kdy je třeba revizi provést a jak často se tato kontrola provádí? Kdo tuto revizi může provádět? Co bychom měli připravit a jaké náležitosti musí obsahovat protokol o provedení revize ?

Přinášíme Vám užitečné informace přímo z praxe. I když tam topíte jen výjimečně, je dobré si komín hlídat. Můžete si jej vyčistit i svépomocí. Kominík pak spalinové cesty jen překontroluje a vydá zprávu,“ upozorňuje kominík Radek Doležal.


Potom se už provádí jen kontroly. Dle nařízení vlády je nutná kontrola nejméně jednou ročně. Kontrola komínů vyplývá z nařízení vlády: „O požárních podmínkách. Vlastnit nebo pronajímat dům s sebou přináší kromě radostí také mnoho povinností, které se rozhodně nevyplatí ignorovat. Jednou z nich jsou i povinné revize.


Proč, kdy a jak čistit komín, kdo jej může čistit a jak často musíme provádět revize. To se změnilo s nařízením vlády ČR č. Víme, jak předejdete rizikům. Mít vlastní byt či dům přináší nejen radosti, ale i starosti. A nejde jen o ekonomickou výhodnost. Na majitele nemovitostí je kladena řada povinností, kterým se nevyplatí vyhýbat.


A jak taková revize vlastně probíhá? Na co a jak často nezapomenout? Nejdříve se všechny spotřebiče prohlédnou – zjistí se třída ochrany a parametry přívodu ke spotřebiči. Poté přichází na řadu měření.


U těch spotřebičů, které lze pro účely měření odpojit od sítě, je změřen odpor ochranného vodiče, izolační odpor a unikající proud. Důvodem je, že k tomuto dni vstupuje v platnost Nařízení vlády č.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky