středa 22. března 2017

Recenze motorů mini cooper

Při vývoji údajně docházelo k určitým rozepřím - zatímco Rover se chtěl vrátit ke kořenům a zaměřit se na ekonomicky dostupný vůz, BMW prosazovalo sportovnější pojetí. Pod kapotou stylového šílence kluše 1koní z 1. Zvýšení výkonu motoru proti klasické. Nejzábavnější a při tom celkem levný vůz s univerzálním využitím.


Spotřeba město 1je totiž problém. Mini v rámci strategie MINIMALISM snižovalo především spotřebu paliva a emise, ovšem o trochu se zvedly i výkony.

Nové benzínové čtyřválce mají stále objem l. V modelu Mini One nabízí buď nebo koní, model Mini Cooper má nyní 1koní a Mini Cooper S dokonce 1koní. Minimální zájem českého zákazníka o Mini je vidět na prodejních číslech i na čtenosti článků o této značce. Možná je to trochu škoda. Třeba nový Clubman ve verzi Cooper S je stylové auto, ve kterém je radost sedět i jezdit. Informace, fotografie, video, diskuse.


Mini Cooper skvěle funguje ve městě, kde se díky rychlému řízení a kompaktním rozměrům proplétá provozem doslova jako skútr, a také právě na okresce, kde dokáže řidiče zapojit do děje, motivuje ho k dynamické jízdě a především ho učí řídit. Mini potřebuje rozhodnou ruku a pak dokáže řidiče odměnit. Nové Mini vyrostlo a je teď mnohem mohutnější diky čemuž může působit trochu otekle.

Nové jsou i podvozkové skupiny a hlavní změnou je nový motor a dopování šestnáctistovky turbodmychadlem. Co se týká motorů , možná bych nešel do základního ( MINI One) prostě proto, že ten podvozek, kvůli kterému MINI milujeme, má na víc. Takže verzi One bych nechal děvčatům na nákupy. Snažil bych se sehnat pěkný Cooper. Uplně ho vidím, na střeše vyvedená britská.


Potřebují ale pravidelnou péči a servis. Základní šestnáctistovka v Mini One (kW) a slabší turbodiesel Mini One D (kW) na automobil moc nestačí a hodí se spíše jenom do města. Mini Cabrio je k dispozici s pěti motorizacemi. Top variantou benzinových motorů je potom model JCW, jehož dvoulitr je vyladěný a 1kW. Ano, tenhle motor najdete nejen v Mini , ale také třeba v Citroënu Cnebo Peugeotu 207.


Právě takový Mini Cooper jsme si půjčili na test. Kolik piva se vejde do MINI ? Nejen na tuto, pro náš národ důležitou otázku, si posvítil Petr při jeho recenzi Mini Cooperu S. Zdravím všechny co vlastní tento vůz! My jsme na test dostali 5dvéřový Cooper S. MINI Cooper SD je nyní standardně dodáváno s 8stupňovou převodovkou.


Pro příznivce naftových motorů jsou připraveny dva modely. Oba jsou vybaveny přímým vstřikováním Common Rail.

Ten se pojí s motorizacemi MINI COOPER ALLa příplatek oproti nejlevnější dvoukolce je tisíc Kč. Top Gear reviews the Mini Hatch. More sophisticated than ever, without losing the sense of fun.


Terrific handling with lively and smooth engines. Read the full TG review inside.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky