pátek 24. března 2017

Revize elektrospotřebičů jak často

Ačkoliv u zařízení, která se používají v domácnostech, to nutné není, v provozovnách firem, kancelářích nebo třeba na veřejných místech je tato nutnost známá. Občas dokáže překvapit, jak důležitá revize může být, a to zejména u firem. Právě tam nastává povinnost provádět pravidelné revize.


Jistě vám pomůže tento obsáhlý článek věnovaný problematice elektro revizí, včetně povinných lhůt, důležitých dokumentů a ra jak vybrat spolehlivou firmu zabývající se revizemi elektroinstalací a elektrických zařízení. Proč je důležité provádět pravidelné elektro revize ?

A jak taková revize vlastně probíhá? Nejdříve se všechny spotřebiče prohlédnou – zjistí se třída ochrany a parametry přívodu ke spotřebiči. Poté přichází na řadu měření.


U těch spotřebičů, které lze pro účely měření odpojit od sítě, je změřen odpor ochranného vodiče, izolační odpor a unikající proud. Kontrolována jsou plynová zařízení společných prostor (HUP, uzávěry ležatého a stoupacího vedení) a kontrola těsnosti pomocí detektoru. Jak často provádět revize elektroinstalace v domě? Jedním ze základních předpokladů k podávání kvalitních pracovních výkonů na Vašem pracovišti je zajištění bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci.


Velmi důležitou činností v této oblasti jsou pravidelné kontroly a revize elektrospotřebičů , které na Vašem pracovišti používáte.

Prováděním elektro revizí chráníte nejen své zdraví a majetek, ale. Je možné prodloužit lhůty pravidelných revizí spotřebičů? Je možné, že RT na kuchyň (vlhké prostředí) napsal lhůtu 5let?


Lhůta pro provedení pravidelné revize se stanoví z následující tabulky v závislosti na umístění elektrického zařízení v prostoru se zvýšeným rizikem ohrožení osob nebo druhu prostředí v prostoru, ve kterém je elektrické zařízení umístěno. Vystavují se tak nejen riziku nemalých finančních pokut, ale i riziku krácení pojistného v případě škodní události. Laxní přístup k revizím může být pro podnik přímo likvidační. Nehazardujte proto s vašimi penězi. Cílem revize elektrospotřebičů je tedy zajistit bezpečnost.


Bezpečnost elektrického zařízení je přitom v příslušném právním předpise definována jako schopnost elektrického zařízení neohrožovat lidské zdraví, užitková zvířata, majetek či okolní prostředí elektrickým proudem, napětím, ani dalšími jevy, které jsou účinky elektřiny vyvolávány. Počet revizí se liší podle prostředí. V normálním prostředí se revize provádí jednou za let.


Je-li prostředí vlhké, studené nebo horké, je potřeba zkontrolovat elektroinstalaci a spotřebiče jednou za roky. A nakonec v prostředí mokrém jako jsou např. Ale co si pod tímto pojmem vlastně představit? Jak postupovat při provedení revize nebo kontroly elektrických spotřebičů a nářadí? Nejprve je naším pracovníkem kontaktována pověřená osoba daného oddělení.


Společně domluví vhodný termín revize.

Pokud se jedná například o velkou administrativní budovu, revize provádíme o víkendu (bez přirážky k ceně). U škol se můžeme domluvit na prázdninovém období. Naše společnost se zabývá revizemi elektrospotřebičů a nářadí ve Vašich kancelářích, dílnách, prodejnách, ve školách, na úřadech či v jiných organizacích. Revize provádíme také o svátcích. Jak se revize hromosvodu provádí?


Vítáme Vás na našich stránkách. Po domluvě s odbornou firmou, zabývající se revizemi elektroinstalací, vás přijde navštívit oprávněný revizní technik. Ten vizuálně zkontroluje soustavu hromosvodu a pomocí speciálního přístroje vyzkouší funkčnost spojů a úplnost soustavy. Provozní revize : provádí se do dnů po zahájení provozu (první provozní revize ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky