čtvrtek 22. září 2016

Kondenzát z klimatizace

Zápach z vnitřní jednotky klimatizace nejčastěji vzniká, když se zanedbá pravidelný servis samotným uživatelem nebo zanedbání pravidelného servisu technikem. Důvod proč klimatizace zapáchá je, tvoření vlhkosti na vnitřním výměníku klimatizace , kvůli vlhkosti se na výměníku množí bakterie a plísně a to pak může nepříjemně zapáchat. Kondenzát , který se vytváří při používání klimatizace je nutné ze zařízení odvádět. Odvod kondenzátu se realizuje dvěma způsoby - pomocí kondenzační hadice nebo PVC potrubím.


PVC materiál se používá ze všech termoplastů díky své nízké hmotnosti, trvanlivosti a nákladové efektivnosti.

Plastové díly od firmy. Tento kondenzát je nutné bezpečně odvádět. Nejjednodušší možností je odvod kondenzátu ve spádu, kdy je odveden mimo objekt nebo do kanalizace.


Pro tyto aplikace jsou určeny spaciální plastové díly a hadice. Nelze-li realizovat odvod kondenzátu samospádem, je nutné odvod kondenzátu opatřit čerpadlem na kondenzát. Zřejmě jste toto vlákno celé nepřečetla. Neosahuje kromě zanedbatelného množství prachových částic nic jiného, jak molekuly vody.


Kondenzát je vedlejším produktem každé klimatizace a musí být vyveden z přístroje.

Starší modely mají nádobku, v níž se kondenzát zachytává. Musíte si jen pamatovat, že je nutné ho vylévat. Instalace klimatizace neznamená jen prosté umístění vnitřní a vnější jednotky. Je třeba propojit obě jednotky komunikačním kabelem a dvěma měděnými trubkami v izolaci (ty vedou chladivo). K jedné z jednotek je nutné zajistit odvod kondenzátu z vnitřní jednotky klimatizace například do okapu nebo na zahradu.


Klimatizace je vlastně malé tepelné čerpadlo. Díky možnosti topení se v našich zeměpisných šířkách stává z klimatizace univerzální přístroj použitelný po celý rok. V létě použijete klimatizaci k. Blue team - klimatizace do bytu a kanceláře - Blue team, s r. V takové situaci je ideálním řešením klimatizace mobilní. Můžete ji přesouvat z místnosti do místnosti, podle vašich potřeb, a k jejímu používání potřebujete jen okno a elektrickou zásuvku.


Při výběru klimatizace je potřeba zaměřit se zejména na její výkon. Kondenzát z klimatizací moc s mědí do styku nepříjde - výměníky jsou hliníkové lamely (pravda zkrz prochází měděné trubičky, ale kondenzát stéká po lamelách) a kondenzační vana a potrubí jsou z plast. Tady je největší problém s velkou kontaminací bakteriemi.


Vzduch zde kondenzátu předává taky ostatní látky. Z hlediska ekonomického provozu klimatizace je proto lepší, když se klimatizovaná místnost vůbec nestihne ohřát.

Z hlediska spotřeby energie právě při tomto provozu dosáhneme největších úspor elektrické energie. Zatímco ochlazovače využívají ke chlazení filtr nasáklý studenou vodu a jejím vypařováním ochlazují a zároveň zvlhčují okolní vzduch, klimatizace ze vzduchu odvádí teplo i vlhkost, tuto vlhkost následně kondenzují nebo spolu s teplým vzduchem odvádí ven z místnosti. Jednou z možností je, že klimatizace disponuje nádržkou na kondenzát , kterou budete pravidelně vylévat. Pohodlnější možností jsou přístroje s automatickým výparníkem.


Není to stoprocentní systém a čas od času budete muset. Instalují se do míst, kde se dává mezistropní klimatizace či kazetová klimatizace. Přitom dokáží čerpat kondenzát do výšky několika metrů. V liště byla špatně zaizolovaná trubka s chladivem, vznikal na ní kondenzát a ten z neuzavřené izolace tekl do lišty. Jiné klimatizace disponují čerpadlem, které kondenzát vyvádí hadičkou ven.


Bohužel někdy je také značně obtížné najít poblíž klimatizace prostor k odvodu vody. Nejlepší je má-li mobilní klimatizace automatický výparník kondenzátu, který vodu odešle ven společně s horkým vzduchem uvnitř trubice. Vedení a částečné zasekání potrubí a kabeláže, s umístěním jednotky na fasádu objektu.


Dále klimatizace pro horní patro s umístěním jednotky na střechu objektu. Použito externí čerpadlo kondenzátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky