pondělí 12. září 2016

Korigovaná spotřeba tepla

Toto, snad správně, přičítám mj. Stejně tak umím pochopit i nárůst jednicové ceny za GJ dodaného tepla. Avšak táž spotřeba tepla , kvantifikovaná v tzv. Vyúčtování za teplo obsahuje dvě složky – spotřební a základní.


Základní složka představuje náklady rozpočítané na plochu bytu či nebytového prostoru a pokrývá také fixní náklady na pohotovostní výkon otopné soustavy, prostupy tepla , tepelné ztráty anebo vytápění společných prostor domu. Z dotazu není zřejmé, zda se jedná o měření pomocí bytových měřičů tepla nebo o použití indikátorů na otopných tělesech Požádejte vlastníka domu, případně správce o vysvětlení Vašeho vyúčtování. V letošním roce se bude teplo v bytových domech poprvé rozúčtovávat podle nového zákona č. Ministerstva pro místní rozvoj ČR č. Změnit se mohou obě složky vyúčtování tepla – základní i spotřební. Evropská legislativa a příslušné české vyhlášky stanovují majitelům domů povinnost vybavit vnitřní rozvody tepla pro vytápění příslušnými měřidly nebo indikátory spotřeby.


Cílem je přesně sledovat spotřebu tepla v jednotlivých bytových jednotkách a spravedlivě rozúčtovat náklady na vytápění. Navzdory nedávnému „zjemnění“ zákona, které určilo. Spotřeba tepla závisí také na poloze bytu a na energetickém chování příjemce služeb.


O kolik stupňů se ochladil? Urči hmotnost vody, která při ochlazení z 63°C na 37°C odevzdala 6kJ tepla. Po smažení zůstalo ve fritovacím hrnci kg oleje o teplotě 140°C.


Tahle regulace je jen dalším skrytým transferem, kdy stát nařizuje zodpovědným lidem dotovat notorické plýtvače. Teplárnám se to líbí také, neboť se více protopí. V případě, že rozvod tepla (či chladu) vstupuje a vystupuje z bytu nebo nebytového prostoru v jednom místě, zaznamenává se spotřeba tepla pracovním měřidlem (kalorimetrem) určeným k měření tepla nebo chladu podle zákona o metrologii v místě vstupu vnitřního rozvodu tepla pro vytápění nebo vnitřního rozvodu chladu do.


Komplexní energetickou kvalitu objektu (chápaného jako komplex stavby a všech systémů TZB) v souvislosti s vytápěním jednoznačně charakterizují potřeba tepla a spotřeba hnací energie pro vytápění (a to je něco úplně jiného než spotřeba tepla !!!), přičemž z pohledu energetického a především ekonomického. Roční vyúčtování tepla a energií za vytápění je ideální příležitostí k porovnání s minulými lety. Bez zahrnutí klimatických vlivů však není porovnání objektivní. Proto se používá metoda denostupňů. Kč Ohřátí vody v bojleru bude stát Kč.


Příklad 5: Měřící přístroj ukázal, že v době od září do května proteklo radiátory v bytě 9mteplé vody ze teplárny. Vody, která do bytu vystupuje, má teplotu 60°C. Jinak ještě malou radu k opozici ve vašem domě ve vztahu k zateplení.


Spotřeba vody připadá ze na odběratelskou kategorii domácností. Specifická zůstává především Praha. Průměrná spotřeba fakturované vody v domácnosti činí 8litru na osobu za den, v hlavním městě ale 11litru za den. Měření spotřeby tepla a vody. Pro zjišťování spotřeby tepla v bytových objektech se instalují elektronické indikátory topných nákladů nebo měřiče tepla.


Spotřeba studené a teplé vody u jednotlivých uživatelů bytů se zjišťuje odečtem údajů bytových vodoměrů. Používáme pouze vysoce kvalitní přístroje. Je možné, tak velký rozdíl připočíst na vrub ztrátám uvnitř domu u téměř stejných. Jak lze toto vysvětlit?


Jeho spotřeba v různých situacích bývá stabilnější, tady se pod rozdíly podepsal turboefekt, specifický způsob topení a zřejmě poněkud jednostranné nastavení celého agregátu na nejnižší otáčky. Renault, Kia, Volkswagen) by na silnici třetí třídy i na dálnici zaznamenaly. Spravedlnost rozúčtování nákladů na vytápění. Každá místnost má jiné nároky na množství tepla potřebné pro vytápění. Tyto jsou závislé na umístění místnosti v domě, orientaci ke světovým.


Bylo tedy nutné se vyrovnat s dosud uvedenými tvrzeními, že porovnatelně velký vytápěný prostor má i porovnatelnou spotřebu tepla a že proto obdobně velké vytápěné prostory musí mít i podobnou spotřebu tepla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky