čtvrtek 1. září 2016

Tepelné čerpadlo voda voda princip

Jednoduše, chladivo musí mít teplotu třeba -25°C a teplejším vzduchem s -20°C, ho dokážeme ohřát o několik stupňů výše. Samozřejmě že při takto nízkých teplotách již není tepelné čerpadlo tak účinné, ale princip tepelného čerpadla stále funguje a tepelné čerpadlo stále topí. Velmi záleží na zdroji, ze kterého tepelné čerpadlo získává energii. Kde jsou příhodné podmínky, bylo by škoda zvolit jiné tepelné čerpadlo než voda - voda.


INNOST TEPELNÝCH ČERPADEL VODA - VODA.

Jde o nejúčinnější typ tepelných čerpadel. Jde tedy o nejteplejší zdroj. Získává teplo z vody, nejčastěji studny. Je potřeba mít dvě studny – čerpací a vsakovací. Voda se převádí z jedné studny do druhé přes výparník.


Tento způsob se u nás v podstatě nepoužívá vzhledem. Veľmi záleží na zdroji, zo ktorého tepelné čerpadlo získava energiu. Rozhodujeme se mezi vzduch- voda a země - voda.

Jedná se o rekreační dům, kde trávíme 3-dny v týdnu a všechny prázdniny. Objekt leží v nadmořské výšce 7m, je zateplený. Jak pracuje tepelné čerpadlo. Princip fungování tepelného čerpadla. Na jedné straně ochlazují a na druhé straně topí.


Topný faktor pro podlahové vytápění je přes to znamená, že vám takto tepelné čerpadlo voda - voda přinese úspory. Pokud jste se rozhodli pro TČ, musíte zvolit, odkud budete čerpat teplo: ze vzduchu, ze země nebo z vody. Typ tepelného čerpadla země- voda funguje na principu uzavřeného okruhu, kdy nemrznoucí médium prochází kolektorem a odebírá teplo z okolní půdy. C, která se nemění s teplotními změnami na povrchu.


V případě varianty vzduch voda potřebuje pro svoje fungování pouze přívod vzduchu. Jak funguje tepelné čerpadlo ? Zariadenie odoberá do výparníka teplo z prostredia s nižšou teplotou, tým prostredie ochladzuje a pomocou hnacej elektrickej energie ho odovzdáva cez kondenzátor do prostredia s vyššou teplotou (napr. vykurovacie médium – voda ) a tým ho zohrieva. Chcete si také zjistit o tom, jaký je princip tepelného čerpadla vzduch voda ? Další podrobnější informace pro levná tepelná čerpadla naleznete zde. Cena tepelného čerpadla voda - voda záleží mimo jiné na výši topného faktoru a na složitosti instalace. Montáž tepelného čerpadla voda - voda se může prodražit právě s ohledem na budování studny nebo podzemního vrtu apod.


Zaujíma vás, na akom princípe tepelné čerpadlo funguje?

Prezradíme vám, vďaka čomu kúria a ohrievajú vodu tepelné čerpadlá zem- voda , vzduch- voda a voda - voda a objasníme, prečo sa s nimi dá bez problému ušetriť aj viac ako 700€ ročne oproti kúreniu elektrinou a tuhými palivami. Jeho cena se vždy bude odvíjet především od ceny vlastní jednotky. Pokud ale vyberete dobře, koupě se vyplatí. Zdrojem vytápění i ohřevu vody může být tepelné čerpadlo voda-voda.


Využívají teplo, odebrané z venkovního vzduchu pro ohřev vody v topném systému. Tento princip je možné využít nejen pro vytápění domácnosti, ale také k ohřevu užitkové vody či k ohřevu vody v bazénu. Tepelné čerpadlo země - voda. V letním období je možné tepelné čerpadlo využít jako klimatizaci.


V okolním vzduchu je obsaženo relativně velké množství tepla. Vzhledem k nízké teplotní hladině ho však nelze zcela přímo využít pro vytápění nebo ohřev vody v objektu. Musíme ho přivést na vyšší teplotu.


Zdrojem tepla je voda , nebo země ze které je teplo odebíráno přes oddělovací okruh s nemrznoucí směsí. Příkladem čerpadla voda – voda je Ageo, Ageo Caleo, Dynaciat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky