pondělí 24. října 2016

Doplnění chladiva klimatizace

Doplnění chladiva klimatizace Množství chladiva v chladicím oběhu se samovolně snižuje. Příčinou úniku chladiva nejsou jen netěsnosti chladivého okruhu: chladivo v plynném stavu může unikat rovněž stěnami hadic. Používáním této látky dochází k mírnému úbytku a znečištění chladiva.


Proto je nutné pravidelně nechat médium z vozidla odsát, vyčistit, případně doplnit. Konkrétní hodnoty jsou uvedeny v tab. Tento test není povinný a není v základní ceně plnění klimatizace , ale důrazně ho doporučujeme.

Pokud se na přání klienta neprovede a kvůli případné netěsnosti chladivo unikne, nelze pak doplnění reklamovat. K dohledávání úniku chladiva klimatizace a kontrole těsnosti klimatizace používáme vodíkový detektor. O 9 ekologičtější než chladivo R134a.


Pokud hodnoty těsnosti budu v pořádku, proběhne doplnění chladiva do požadovaného množství předepsané výrobcem. Tím je kontrola systému klimatizace hotová. Poznámka: Vždy zákazníkům doporučujeme instalovat jednotky tak, aby byl možný jejich případný pozdější servis.


V opačném případě nebude chladit, jak má, zkrátíte její životnost a brzy se vyskytne závada. Klimatizace v automobilu se musí pravidelně čistit a doplňovat do ní chladivo.

U funkční klimatizace doporučujeme nejméně jednou za rok provést čištění a desinfekci systému, a taky provést kontrolu stavu a doplnění chladiva a mazacího oleje kompresoru. Plnění a kontrola klimatizace. Zpravidla bývá, že když vše funguje a chladí řidič se o klimatizaci nestará. Běžně bohužel nemusí ani poznat, že jeho klimatizace ztrácí účinnost.


Připravili jsme pro Vás stručný popis problémů se kterými se ve své praxi setkáváme. Správné množství chladiva je nutností pro kvalitní chlazení a navíc pravidelný servis prodlužuje životnost celé autoklimatizace zejména kompresoru klimatizace. Servis autoklimatizace a kontrola funkčnosti - plnění chladiva R134a za 790Kč.


Opravy klimatizace na stránkách Autoservis Depoross. Existují hned důvody proč zapínat klimatizaci. Nejenom, že se vyhneme zamlženým sklům ve vlhkých podzimních a zimních dnech, ale především tak zajistíme kompresoru klimatizace dlouholetý bezproblémový provoz. Po doplnění klimatizace provede servis ještě zkoušku funkce a kontrolu provozních tlaků.


Právě rok je interval, ve kterém by se měl servis chladícího systému klimatizace provádět. V případě, že je vše v pořádku, může auto zase přibližně rok pokračovat na silnici. Provádíme servis a opravy klimatizací, čištění a doplnění oleje a chladiva klimatizace nejmodernějším profesionálním přístrojem Valeo Clim Fill Auto, výměny a opravy kompresorů a dalších součástí klimatizace , výměny pylových filtrů, dezinfekce klimatizace. Nabízíme servis, doplnění , opravy a spoustu dalšího pro bezproblémové fungování autoklimatizace Vašeho vozu.


Zakládání evidenčních knih zařízení. Patří mezi nejvyužívanější chladiva , a to nejen pro klimatizace budov, ale i osobních vozidel a veřejné dopravy.

R4více než kg povinen provádět pravidelnou revizi úniku chladiva a vést evidenční knihu. Naši technici jsou oprávněni provádět zákonné revize , včetně vedení revizních knih. Každá klimatizace má uvnitř nějaký typ chladiva , zatímco ochlazovače vzduchu pracují pouze s vodou. Jejím vypařováním snižují teplotu v místnosti.


Zároveň vzduch v místnosti zvlhčují, což nemusí být zcela žádoucí. Příklad: Škoda Octavia III objem systému 460g. V ceně je zahrnuta analýza chladiva a třístupňová kontrola těsnosti systému.


Samotné ubývání chladiva nemusí být známkou špatné klimatizace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky