pondělí 3. října 2016

Jak ochladit vzduch v autě

Výkyvy počasí se v posledních letech začínají stávat stále extrémnějšími, a tak zatím co v těchto dnech bychom si měli užívat poklidné jaro, řada z nás má pocit, že ze zimy jsme okamžitě přešli na léto. To sebou samozřejmě přináší řadu radostí a benefitů, ovšem na řidiče také čeká jedna podstatná starost: jak co nejrychleji vyvětrat auto, které. A stejně fungují i závěsy. Italové dobře vědí, proč je mají, i když třeba nejsou zrovna v módě.


Okna zakrývají těžkými tmavými závěsy, kterými neprojde dovnitř slunce.

Ty každé ráno ještě namočí. Tím, jak se voda odpařuje, ochlazuje se vzduch v interiéru. Je mnoho způsobů, jak ochladit dům a dosáhnout příjemné teploty v domácnosti i během letních veder.


Ať už ochlazení docílíte tím, že ochladíte sami sebe (třeba studenou sprchou), aktivní chlazení pomocí klimatizace, stínící techniky a dalšího zařízení, nebo pasivní chlazení kterým minimalizujete ohřívání interiéru. Zatím co během zimy jsme všichni vymýšleli, jak interiér co nejrychleji vyhřát, nyní se opět dostáváme do fáze roku, kdy se potřebujeme tepla v autě co nejrychleji zbavit. Pokud je váš vůz vybaven klimatizací, máte napůl vyhráno.


Pokud však klimatizaci nemáte, nebo ji nechcete zapínat, ať už z jakéhokoliv důvodu.

Klimatizace je dnes už stále obvyklejším prvkem nových aut. Ne každý ji ale umí v této vlně veder správně používat. Existuje několik tipů na to, jak se oblékat (či svlékat) v horkém počasí, záleží na vaší situaci: Nenoste nic. Pokud jste v situaci, kdy můžete být úplně bez oblečení, jde pravděpodobně o nejpohodlnější a nejpřirozenější způsob, jak se udržet v chladu. Oblečte si spodní prádlo nebo plavky.


V domě či bytě udržují snesitelnou teplotu. Proto otevření okna během parného dne je to nejhorší, co se dá udělat. Tím se totiž vzduch z místností vyžene ven a namísto nich je zaplaví horký a nedýchatelný vzduch zvenčí.


Vhodné je proto větrat především brzo ráno nebo v noci, kdy jsou teploty mnohem. K zamlžení dojde tím, že v autě je vlhko a vlhkost se sráží na sklech a tím dochází k zamlžení. A ráno, když spěcháte do práce či školy je radost řídit.


Máte-li možnost být v práci hodně sportovně oblečeni, zkuste sáhnout po funkčních tričkách z Moiry, Craftu a dalších podobných druzích, které si normálně berete s sebou jen na kolo či na hory. I ony mají důmyslně vymyšlený systém, jak dobře odvádět pot a chladit tělo. A ani to neni uplne dokonale ptz slnko pece aj cez bocne sklo apod.


Pokud nepatříte k milovníkům klimatizací, máme pro vás zajímavé rady, jak ochladit interiér, abyste přežili horké letní dny.

Mnoho z nás se zloděj, pro ty je denní regulované větrání lepší variantou. Bydlíte-li v domku s podkrovím, jistě vás v létě čekají pořádná muka. Pokud máte tu možnost, umístěte boudu na místo s celodenním stínem a nikdy nenechávejte psa přivázaného na slunci nebo tam, kam může začít svítit! Doma má být psí kamarád v dobře větraných místnostech, rozhodně ho nezavírejte na balkon.


A nikdy ho nenechávejte samotného v autě ! Několik tipů, jak si osvěžit vzduch v autě bez použití drahé chemie. Stačí dobrý nápad a přírodní osvěžovač je na světě #128247; Dalších fotografií v galerii. V horkých dnech trpíme všichni, avšak miminka to mají ještě horší.


Nedokážou si říct, že je jim horko, nemohou se koupat v rybníku a navíc mají ještě málo vyvinutou termoregulaci. Tyto základní rady byste měli určitě znát. Jak přežít vedro v autě ? Jiří Král Teploty stoupají do závratných výšek a pobyt v autě se stává doslova nesnesitelným. Když se vám nedaří v horku usnout, vložte před spaním do mrazáku také prostěradlo nebo pyžamo.


Bude vás příjemně chladit v době usínání. Před spaním si dejte chladnou sprchu a vzduch v ložnici nechte cirkulovat, ideálně nechte otevřené dveře a pootevřené okno. Přikryjte se pouze slabou dekou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky