pondělí 19. února 2018

Jak spočítat výkon kotle

Dozvíte se, co je to modulace výkonu kotle , proč je důležitá, jak vypočítat výkon kotle a jaké způsoby výpočtu výkonu kotle existují a co k tomu potřebujete znát. Na základě toho se pak můžete lépe rozhodnout, jaký kotel do rodinného domu, bytovky, kancelářské budovy či obchodu je nejlepší. Pokud snížíte výkon kotle na , je to výroba dehtu.


Proto se doporučuje kotle instalovat s akumulační nádobou. Do ní se topí na plný výkon , pak se kotel vypne. JZD Javorník měli kW dřevoplyn.

Dle předsedy topil kotel dobře akorát tehdy, když jim spadla v poli stodola, a oni topili několik let. Dále je nutné zvolit výkon kotle. Jak spočítat výkon kotle ? Potřebný výkon kotle si pro jistotu nechte spočítat odborníkem, protože pro přesný výpočet je nutné počítat s několika parametry jako kvalita oken, úroveň zateplení, místa s tepelnými úniky, stáří objektu, stáří ústředního topení a jiné. Video instrukce: jak vypočítat tepelné ztráty doma a výkon kotle pomocí programu Valtec. Kompetentní výpočet tepelných ztrát a výkonu plynového kotle pomocí vzorců nebo softwarových metod vám umožní určit vysoká přesnost požadovaných parametrů zařízení, což umožňuje vyloučit nepřiměřené náklady paliva.


Pro výběr kotle a jeho optimální fungování je důležité předem určit potřebný výkon. Potřebujete zjistit, jak spočítat výkon kotle pro Vaši domácnost? Nabízíme Vám přehlednou tabulku, která Vám výběr usnadní pro byt i dům.

Pokud nevíte jaký starý kotel měl výkon , pak lze sečíst výkon který máte instalovaný v topných tělesech, ať již podle délky,výšky a počtu desek u deskových radiátorů, tak podle počt. Najdete zde tedy jak kotle na tuhá paliva, tak na plyn a elektřinu. Produkty jsme rozdělili do příslušných kategorií podle spalovaného paliva a ke každé sepsali zvláštní článek, jak vybrat příslušný kotel. Pokud bude výkon vyšší, tak to nevadí, na spotřebu mají vliv tepelné stráty.


Vyšší výkon kotle znamená rychlejší ohřátí při prudké změně teploty. C a druhý den -15°C a pak přijde vyšší výkon kotle vhod. Na dobrou tepelnou pohodu, tj. C i když je venku -25°C by těch kW mělo stačit.


Výkon kotle závisí především na tom, jak a na kolik stupňů topíte a jaké máte zvyky. Jsou lidi, co mají ve zvyku nechávat na půl otevřenou ventilačku, aby měli zároveň teplo i čerstvý vzduch. V takovém případě snad ani nemá smysl tepelné ztráty počítat, protože je to marný boj a škoda času.


Kolik kilowatt je třeba v každé místnosti. Pomocí našeho kalkulačního programu snadno sami zjistíte jaký optimální výkon by měl Váš krb či kamna mít. Příkon (spotřebu) plynového kotle, sporáku.


Moderní kotle samy vyhodnotí situaci a podle monitorovaných hodnot nastaví správný výkon kotle. Abyste mohli vybrat kotel se správným výkonem, zjistěte si podle projektového výpočtu, jaké jsou tepelné ztráty vaší budovy. Výkon kotle - teorie a skutečná. Výpočet výkonu kotle - jak spočítat výkon kotle ?

U kotle na plyn je, stejně jako u jiných, velmi důležité vybrat si správný výkon. Pokud budete tento typ kotle dávat do novostavby, zjistíte výkon podle tepelné ztráty objektu, která bývá součástí projektu pro novostavbu. Pokud se jedná o rekonstrukci, nechte si tepelnou ztrátu vypočítat od odborníka nebo podle.


Zjistit odpovídající výkon kotle je poměrně složitá záležitost. Pokud v tomto směru nemáte potřebné zkušenosti či dokonce vzdělání, doporučujeme se obrátit na odborníky. Porazí solární energie atom a ropu?


Má se stát odsávání elektřiny z atmosféry zdrojem energie budoucnosti? Opravdu se zastaví rostoucí ceny energií? Co si myslíte o nabídce dodávky plynu od ČEZu?


Dnešní kotle s vysokou mírou modulace ale můžou mít tuto podmínku do jisté míry porušenou, protože se dá startovací výkon kotle softwérově omezit. Co se týká podlahového topení, tak tam jsou podmínky pro přebytek výkonu zdroje ještě přísnější. Tolik asi citace ze skutečných přednášek (ať je mne prominuto vracení se do školních let).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky