čtvrtek 8. února 2018

Studny kopané

Voda - studna až dům, kompletní dodávky čerpacích systémů, oprava ruční pumpy, trhací práce stavební a demolice. Při naší práci využíváme ověřené postupy a techlogie. Kopané studny se v dnešní době budují méně často. Důvodů je samozřejmě několik. Především však pokles hladiny spodních vod.


Za poslední rok se na nás obrátila velká spousta lidí s prosbou, zda-li by nebylo možné prohloubení jejich kopane studny právě z důvodu poklesu hladiny vody.

Provádíme hloubení, prohlubování, rekonstrukce a další úpravy kopaných studní nebo odvodňovacích jímek, překopávání vrtů na studny , čištění, dezinfekce a revize studní, opravy studničních uzávěrů včetně drobných betonářských prací, výměny potrubí a sacích košů, demontáže starého potrubí a čerpadel, montáže a opravy ručních pump, výměny. Zabýváme se ručně kopanými studnami. Naši prioritou je spokojenost zákazníka, což dokazuje mnoho zakázek bez reklamací. U kopané studny existuje spousta faktorů, díky nimž se voda znehodnotí. My Vám studnu vyčistíme a uděláme veškerá opatření, aby se Vám voda nekazila.


Pokud kvůli stavebním pracím potřebujete snížit hladinu podzemních vo nabízíme řešení. STUDNY PRO SNIŽOVÁNÍ PODZEMNÍCH VOD. V okolí problémového místa vybudujeme dočasně několik studen a čerpáním pak toto místo odvodníme.

Provádíme jak kopané , tak vrtané studny včetně instalace čerpadla a napojení na vaši domácnost. Vše kolem studny můžete nechat na nás, postaráme se o kompletní servis. Vrtané studny Vrtané studny jsou moderní řešení pro jakoukouliv lokalitu, při vrtání dochází jen k malému poškození okolí oprotí kopané studni.


Kopeme, prolubujeme a čistíme studny soukromým osobám i frmám, převážně v regionu Zlínského kraje. Při práci využíváme moderní technologie a vybavení, spolupracujeme s kooperačními partnery a dodavateli instalačního materiálu. Zajišťujeme následnou údržbu a servis dodaných zařízení. Máme bohaté zkušenosti s hydrogeologickými poměry ve Středočeském kraji a zejména na Nymburském okrese a ve spolupráci s geologem, hydrogeologem a proutkařem najdeme nejvhodnější místo pro zdroj kvalitní vody pro Váš objekt. Predovšetkým od hĺbky, v ktorej je voda a od spôsobu realizácie studne.


Ak nie je hlboko, investícia by sa vám mala vrátiť relatívne rýchlo. Ak treba prerážať kameň, cena samozrejme stúpa. Výhoda je, ak ste pozemok kúpili už so studňou. Staršie studne bývajú kopane a vystužené betónovými.


Cena nové kopané studny vychází z ceny za běžný metr hloubky, která obsahuje práci a materiál (skruže vnitřní průměr m, námi dodávané) nutné ke zhotovení tohoto metru. K ceně se obvykle připočítává cena za dopravu. Ve výsledné ceně se zohledňuje cena. I když dnes už se studny realizují nejčastěji vrtáním, kopané studny stále tvoří součást našeho života a je třeba se o ně starat.


Technologii zhotovení kopané studny prozrazuje samotný název.

Jednoduše se kope, a to běžně do hloubky čtyř až šesti metrů. Okolí studny by mělo být upraveno takovým způsobem, aby nemohlo dojít ke kontaminaci podzemní vody průsakem nečistot z povrchu. Ručně kopané studny se již dnes téměř nevyskytují. Navíc je zakázáno kopat studny svépomocí. Bylo zde hodně smrtelných úrazů.


Pro větší hloubky jsou proto výhodnější vrtané studny. Navíc vrtané studny mívají kvalitnější vodu, než kopané. Dále následuje desinfekce skruží od vrchní části po dno. Studna se znovu vyčerpe a umyje se nadzemní část studny. Následující témata se připravují.


Kopání studní, nebo-li kopané studny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky