čtvrtek 13. prosince 2018

Nadmerny prach v byte

Prach v bytě: Nutné zlo, které můžeme minimalizovat Máte ve zvyku uklízet každou sobotu? Týden co týden luxujete a utíráte prach nejen z polic, vytíráte podlahy, a přesto máte pocit, že prach bydlí s vámi a není možné se ho zbavit. No ak doslúži ten starý dobrý (ktorý iba poriadne rozvíril prach v byte ), nič iné vám nezostáva. Ako si však poradiť pri kúpe? Všade mnoho reklám, pútačov a obchodníci v snahe čo najviac zaujať a predať tvrdia to isté – ten náš je najlepší.


Po mnohých superlatívoch, ktoré sa na vás hrnú zo všetkých strán,.

Usazování prachu v bytě nezabrání nic. Ale můžeme s ním úspěšně bojovat. Stačí použít pár osvědčených triků, vyhodit věci, které přímo lákají k jeho usazování a zvolit vhodné pomocníky k jeho likvidaci.


Vsaďte na prevenci Obyvatele měst, ale i vesnic, obtěžuje prach , který denně vlétá do jejich bytů a domů. Ukliďte si skříně – v šatních skříních je obrovské množství prachu z oblečení. Vhodné je mít oblečení a další věci uskladněné v plastových krabicích, kde se prach drží a nevíří se.


Oblečení, které nosíte zřídka, a sezonní věci ukliďte do plastových pytlů, budete je tak chránit. Jev se objevuje v zimě, kdy se topí a klima je tak k prachu. Dřív jsme bydleli úplně v centru města v bytě -auta, prach , tramvaje a stačilo.

Pátráme, proč se v bytě tolik práší a nemůžeme na to přijít. Nemáte někdo s nadměrným prachem zkušenosti? Pro ilustraci, vypadá to asi tak,. Kročajová izolácia pod plávajúcu podlahu odstráni neželaný hluk aj v tom prípade, ak hluk spôsobuje váš spodný sused.


Ak nie je ochotný realizovať izoláciu vo svojom strope, môžete ju položiť do svojej podlahy. Podle studií usedá každý den na metr čtvereční plochy něco mezi až 1mg prachu. Nejvíc ve starých budovách a na venkově.


I když tam jde o prach méně škodlivý, protože na něj nejsou v takové míře navázány škodlivé chemikálie, jaké najdete ve městě. Usádzanie prachu v domácnosti je normálna vec. Ak však bývate v rušnejších a väčších mestách, tvorba prachu môže byť odlišná. Prach sa usádza častejšie a vo väčšom množstve, ako v iných domácnostiach.


Je to pre vás neznesiteľná situácia? Hmyz a jiná drobná zvířena může mít na prach vzájemný účinek, který má záporný vliv na lidské obyvatele domu. Proto je v mnoha podnebních podmínkách vhodné udržovat mírný průvan vzduchu domem necháváním dveří a oken pootevřených. Po opuštění domu jsou částice odneseny větrem či rozloženy slunečním svitem.


Omezte počet dekorací a změňte klima v domácnosti. Otevřené vitríny, knihovny a skříně vyměňte za uzavřené. Regály a police omezte na nejnutnější minimum.


Vždy začněte vysáváním, nikdy nejprve neutírejte prach.

Používáním klasického vysavače víříme a zvedáme všude v místnosti prach. Dalším způsobem, který může značně snížit množství prachu v bytě, je použití sušičky na prádlo. Ta během svého provozu zachycuje prach z prádla.


Zůstane na filtrech sušičky a nedostane se do místnosti. Jinými pomocníky jsou rostliny, které prach zachycují na svých listech a současně zvlhčují vzduch v bytech. Prakticky celou noc se v posteli usazují drobné šupinky kůže a vlákna z povlečení a sebemenším pohybem se vše rozvíří po celé místnosti. Prach je normální věc v každé domácnosti. Pokud však bydlíte v rušnějších a větších městech, tvorba prachu je zvýšena.


Někdy se stává nesnesitelným. Máme pro vás pár triků a ra jak se prachu co nejjednodušším způsobem zbavíte a udržíte ho pod kontrolou. Koberce Koberce jsou největším pohlcovačem prachu.


Väčšina z nás najskôr utrie prach na nábytku a nakoniec sa pustí do luxovania či zametania podlahy. Nech už ale máte akokoľvek dokonalý vysávač alebo zametáte maximálne opatrne, vždy tým rozvírite v miestnosti prach , ktorý potom sadá na nábytok a police, z ktorých ste ho práve zotreli. V miestnosti zachytí prachové častice a efektívne pomôže v domácnosti, v ktorej sa často a veľa hromadí prach. Ocení ho každý alergik. Má však nevýhodu, a to, že zvyčajne funguje len pre jednu miestnosť.


Ak budete chcieť čistý vzduch v celej domácnosti, budete si ich musieť zadovážiť viac. Lepšie než používanie ventilátora, ktorý dvíha prach , je pravidelné vetranie otvoreným oknom, ak je to vzhľadom ku kvalite ovzdušia vo vašom okolí aspoň trochu možné. Udržujte v byte optimálnu vlhkosť vzduchu, približne v rozmedzí -. Vo veľmi suchom vzduchu prach lepšie poletuje a obťažuje obyvateľov.


Když vždycky vysáváš jen tak nahrubo (a vytíráš prach ) a nikdy nevezmeš žaluzie, prach pod nábytkem nebo za nábytkem (když je moc úzký prostor, tak na to jsou taky takové speciální prachovky), radiátory apod. V případě, že si Váš soused zároveň zbudoval nějakou hospodářskou stavbu doporučuji Vám poinformovat se na příslušném MěÚ odbor územního plánování a pokud tam je i stavba, tak i na odboru výstavby, tam vám jistě poradí co je v dané lokalitě přípustné a co nikoliv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky