pondělí 10. prosince 2018

Návrh oběhového čerpadla

Dodáváme čerpadla pro otopné soustavy, systémy klimatizací, zvyšování tlaku kapalin a další. Zajišťujeme servis čerpadel značky Grundfos. Druhé maximální výtlak (dopravní výšku) čerpadla v decimetrech (dm = m). Toto označení a hodnotu stavební délky lze použít při náhradě starého čerpadla novým.


Při výběru oběhového čerpadla je nutné zohlednit následující parametry.

Použití na teplovodní vytápění nebo na cirkulaci teplé vody. A) Návrh dimenzí potrubí a čerpadla (projekt stavby, nabídkové řízení). Oběhová čerpadla pro vytápění , klimatizaci a teplou vodu. Komplexní návrh , realizace a servis domácí automatizace (chytrý dům), větrání s rekuperací tepla,.


Způsob provedení expanze nemá vliv na návrh čerpadla. Jaké čerpadlo pro vytápění ? Nejprve stanovíme výpočtový hydraulický výkon oběhového čerpadla Střední hydraulický výkon oběhového čerpadla za vytápěcí období bude podle vztahu (13) Úspora čerpací práce za vytápěcí období bude dle vztahu (5) Oběhové čerpadlo bez řízení by spotřebovalo za vytápěcí období čerpací práci ve výši.

Suma sumárum mě to stálo 7Kč. Předchozí čerpadlo vydrželo let, což je úctyhodné. Pomocí oběhového čerpadla je dopravována k výměníku primárního okruhu (výparníku) kde se ochladí předáním energie do uzavřeného chladivového okruhu. Odebere se tepelný přírůstek získaný v zemi a ochlazená směs míří zpět do kolektoru k opětovnému zahřátí. Hydraulické posouzení, návrh čerpadla a vyregulování soustavy.


Dynamický tlak u soustav s přirozeným oběhem je dán umístěním posuzovaného tělesa a zvoleným teplotním spádem, u soustav s nuceným oběhem je dán nalezením pracovního bodu čerpadla. Ten je dán průsečíkem charakteristických křivek otopné soustavy. Oběhové čerpadlo vždy pouze překonává odpor topné soustavy to znamená součet odporů v řadě: čerpadlo - zdroj energie - potrubí - radiátory - potrubí - filtr na sání čerpadla.


Vlastnímu čerpadlu je úplně jedno zda je zdr uzavřená expanzka dole nebo otevřená. Třebechovice pod Orebem. Působíme na trhu specializovaných velkoobchodů na celém území České a Slovenské republiky více jak let. Free Shipping Available.


Check Out Key Programme on eBay. Fill Your Cart With Color today! Kromě klasických čerpadel u nás najdete i ekonomická oběhová čerpadla , která splňují nároky na energetickou třídu A.

Instalace oběhového čerpadla není zrovna snadnou záležitostí, proto je vhodné svěřit ji do rukou odborníka. Takového odborníka naleznete pomocí serveru Poptávej. Návrh výtlaþného potrubí (na základ požadované rychlosti) 2. Stanovení geodetické výšky 4. Výpoþet souþinitele t ení – Colebrook – White 5. Typickým příkladem jsou oběhová čerpadla pro ústřední topení.


Oblíbená oběhová čerpadla SIGMA NTV a NTD nahradila nová modelová řada SIGMA NTT. U tohoto čerpadla je další částí čerpadla spirální skříň (spirála) sloužící k převodu kapaliny z radiálního do axiálního směru, slouží současně jako difuzor. Běžná hydrodynamická čerpadla se skládají ze tří částí, jak je uvedeno na obrázku jednostupňového radiálního čerpadla.


Grafické znázornění závislosti těchto dvou parametrů se nazývá charakteristika čerpadla a charakteristika otopné soustavy (obr.42a,b).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky