středa 19. prosince 2018

Revize plynového kotle povinnost

Revize plynových kotlů - povinnosti, cena a poptávka. Všechny plynové kotle musí být kontrolovány a musí jim být také provedena pravidelná revize od oprávněné osoby (revizní technik, který na to má platnou živnost). Dále platí povinnost provádět tuto kontrolu pravidelně každé dva roky. Kontrolu musí provést proškolený technik, nejlépe doporučený přímo výrobcem kotle.


Protože se revize nově vztahují i na starší typy kotlů, které jim dříve nepodléhaly, museli výrobci zajistit dodatečné proškolení techniků. Plynové kotle je proto nutné periodicky kontrolovat.

Ne nadarmo tuto povinnost ukládá i zákon. A nejen zákon, ale i jednotliví výrobci vyžadují pravidelné revize plynového kotle. Během revize by měla být provedena údržba, která je předpokladem bezporuchového a bezpečného provozu zařízení. Existuje několik typů revizí, o kterých bych měl mít každý majitel plynových kotlů, alespoň základní přehled. Výchozí revize plynových kotlů.


Tento druh revize plynových spotřebičů čeká každého majitele nového kotle nebo jiného. Revize a servis plynových kotlů: Před topnou sezónou přichází ideální čas na kontrolu. Povinnou provozní revizi plynového kotle musí provádět aspoň jednou za tři roky firmy a právnické osoby, které tento zdroj tepla využívají.


Kotle na pevná paliva - pravidelná roční revize.

Tato povinnost se týkala všech typů kotlů na pevná paliva a za její nedodržení hrozí pokuta až 50. Revize a kontroly plynových zařízení určuje zákon každému provozovateli odběrného plynového zařízení (např. plynové kotle , spotřebiče) a nese odpovědnost za škody způsobené provozem plynového zařízení. Provádění revizí a kontrol, včetně všech náležitostí o zpracování patřičných protokolů řeší.


V roce provedení provozní revize plynového zařízení se kontrola plynového zařízení neprovádí. Výsledkem revize plynu je revizní zpráva, kterou musí majitel plynového zařízení uchovávat. Free Shipping Available. S revizí plynového kotle úzce souvisí také revize komínu. Již několik let je v platnosti nařízení, které ukládá všem majitelům kotlů, bez ohledu na druh použitého paliva, provádět pravidelné revize komínů.


Ačkoliv je riziko vzniku požáru ze zplodin v případě plynového kotle minimální, zákon hovoří jasně. Nezbytnou podmínkou bezpečného užívání plynového kotle je pravidelná servisní prohlídka. I když ze zákona pro běžné domácnosti revize povinná není, ušetříte si odbornou prohlídkou spoustu nepříjemností, které vás mohou vyjít i na desítky tísíc korun.


Jak často revizi provádět? Pravidelná revize plynového kotle a dalších plynových zařízení vám sice není zákonem uložena, ale já vám tuto malou investici 1 doporučuji. Nejde o nic menšího než o zdraví a život. Nemít revize také znamená dvě velká ALE. Zákonná povinnost plynoucí z vyhlášky č. Z perspektivy bytových domů se jedná zejména o povinnost tříleté revize a ročních kontrol, které výbor domu musí zajišťovat.


Revizní zprávou přebírá odpovědnost za bezpečnost odběrného zařízení revizní technik. Podle zákona, který platí pro podnikatele a firmy, je revize nutnájednou za roky.

Pokud si chcete zajistit maximální bezpečnost a nejdelší životnost vdomácím prostředí, doporučujeme zařízení kontrolovat jednou ročně, a tospečlivou pravidelností. Každý rok objednávám na revizi plynového kotle v rod. Je nutná každoroční revize ,nebo by nám stačilo technika volát třeba co druhý rok. Kotel máme kondenzační a máme ho roky. A co kominik jak často se vyžaduje revize komínu?


Když jsme dávali kondenzační plynový kotel tak nam ti montéři po revizi komínu řikali že kominika nemusime volát že v tom. Každý provozovatel kotle na tuhá paliva má povinnost pravidelně po třech letech nechat provézt kontrolu kotle , tzv. Letos tedy budou opět revize ze zákona povinné. Dům Kotlů pro Vás připravil dvanáct revizních techniků, kteří mají oprávnění.


Cena revize se liší dle kontrolovaného předmětu a rozsahu revize. U elektrického spotřebiče se první revize obvykle pohybuje kolem 2korun, při opakované revizi přístroje pak zaplatíte mezi až 1korunami. Za revizi samostatného plynového kotle si ale připlatíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky