čtvrtek 13. prosince 2018

Konstrukce podlahového vytápění

Konstrukce podlahového vytápění. Při výběru typu podlahového otopného systému je třeba brát v úvahu také jeho konstrukci, ne každý způsob je vhodný pro každý typ domu. Vlastní konstrukce podlahové otopné plochy nesmí být spojena s nosnou částí podlahy, aby byly umožněny dilatační změny.


Samotná konstrukce podlahy s otopnou plochou nesmí být pevně spojená s nosnou částí konstrukce podlahy. Rozebereme-li podlahu s podlahovým vytápěním po vrstvách, tvoří ji nejprve nosná konstrukce čili. Podlahové vytápění se řadí spolu se stěnovým a stropním vytápěním do skupiny velkoplošného vytápění.

U velkoplošného vytápění tvoří otopnou plochu obvykle některá ze stěn ohraničujících vytápěný prostor - strop, stěna či podlaha. Nad izolací jsou topné trubky uloženy přímo v mazanině. Dnes je již všeobecně znám fakt, že výkon podlahového vytápění se poměrně výrazně mění s typem konstrukce nášlapné vrstvy.


Zdeňkem Číhalem v článku Výkon podlahového vytápění s ohledem na skladbu nášlapné vrstvy. Kdy se podlahové vytápění vyplatí. Jelikož u elektrického podlahového vytápění není nutný kotel či jiný zdroj tepla a jeho instalace je velmi jednoduchá, investiční náklady na ně jsou poměrně nízké.


Elektrická energie je však drahá, což může při vyšší potřebě tepla znamenat neúměrně vysoké náklady na. Rozdělovač podlahového topení Top Heating ENGINE POWER Nerezový rozdělovač je srdcem každého podlahového topení. Jeho kompatibilní konstrukce umožňuje využití ve všech systémech.

Hodí se do všech typů místností a prostor bez ohledu na způsob jejich využívání. V systémech podlahového vytápění lze volit mezi teplovodním a elektrickým, v tomto článku se budeme věnovat podrobněji instalaci prvního ze jmenovaných. Pochopitelně v případě podlahového vytápění je třeba vzhledem k podstatnému zvýšení teplotního spádu tloušťky tepelných izolací přiměřeně zvýšit.


Suché systémy podlahového vytápění - lehký a extrémně robustní tzv. Profi systém - nabízí nový, neomezený počet možných aplikací. Lze jej použít i při omezujících podmínkách v objektu, kde strop nesmí být příliš zatížen a kde není možné zvyšovat výšku podlahy. V závislosti na řešení se tloušťka.


Díky těmto přednostem přináší podlahové vytápění v porovnání s klasickým vytápěním otopnými tělesy úsporu až topných nákladů ročně. Celková struktura podlahové konstrukce má pro správnou funkci podlahového topení velký význam. Realizace elektrického podlahového vytápění FENIX v šesti rodinných domech v Ostravě Porubě. Stavbu realizuje firma Daniel Kozel - DK podlahové vytápění FE.


I pro oblast podlahového vytápění platí, že návrh otopných hadů by měl provádět projektant nebo fundovaný zástupce výrobce a montážník by měl tyto navržené parametry dodržovat. Jen tímto způsobem může být dosaženo optimalizovaného systému jak po stránce ekonomické, tak provozní. Bohužel v dnešní praxi je.


Velmi často dostáváme dotazy ohledně použití polystyrenu do skladby podlahového vytápění. Dotaz zní, jaký polystyren použít do podlahového teplovodního vytápění , tedy bude se jednat o realizaci podlahového teplovodního vytápění rozvodem trubek s teplou vodou v podlaze. Pomocí podlahového topení se oproti jiným systémům vytápění zvýší teplota podlahy.


Tím se sníží převod tepla z nohou do podlahy, obzvláště tam, kde jsou keramické podlahy.

Výsledkem je daleko větší tepelná pohoda. Společnost FV - Plast, a. Systém FV THERM je kompletní systém podlahového topení. Teplovodní podlahové vytápění se zárukou až let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky