středa 12. prosince 2018

Velikost elektrokotle

Elektřina patří mezi nejdražší zdroje tepla. Přesto elektrokotel najde v mnoha domácnostech uplatnění. Jednoduše se ovládá, má vysokou účinnost a relativně nízké pořizovací náklady. Poradíme vám, kdy se vyplatí investovat do elektrokotle a jak vybrat správný model.


Teplá voda z elektrokotle míří do radiátorů.

Důležitým faktorem je i použité palivo a velikost objektu nebo místností, které chcete prostřednictvím kotle vytápět. Od těchto vlastností totiž závisí maximální výkon kotle, který je třeba vypočítat ještě před samotnou koupí. Velikost tepelného toku přenosu tepla sáláním je dána nejen materiálovými vlastnostmi emitujícího (topného) povrchu, ale i vzájemnou vazbou mezi spektrem přenášeného radiačního toku a spektrální pohltivostí absorbujícího povrchu. Přes tento povrch se tvoří požadovaná vlnová délka infračervené energie tzv. Do kotlů na tuhá paliva je občas potřeba ručně přiložit.


O tom, jak často tuto neoblíbenou činnost budete provádět, rozhoduje kvalita paliva a velikost zásobníku. Do zásobníku běžného kotle na pelety nebo kusové uhlí se zpravidla doplňuje otop 1x za týden.

Pokud jsou opravdu velké mrazy. Koupě elektrokola může být pro zákazníka, který není v této problematice tak úplně zběhlý, poměrně náročným úkolem. Samotný výběr není moudré jakkoliv podcenit, už jen proto, že jde zpravidla o investici v řádech desítek tisíc. Závěsné elektrokotle RAY nabízí moderní vytápění bytů a rodinných domů. Provoz kotle je velmi jednoduchý a tichý.


Kotle jsou již z výroby kompletně vybaveny všemi provozními a bezpečnostními prvky včetně základní regulace. Elektrokotle RAY mají eBus komunikační rozhraní, plynulou modulaci výkonu a vestavěnou. Základním kritériem pro výběr elektrokotle je jeho výkon.


Pro vytopení každé stavby je však potřeba jeho jiná hodnota. Potřebný výkon z větší části závisí na rozloze stavby a její energetické náročnosti, která je ovlivněna mnoha faktory (poloha domu, klimatická oblast, rozsah izolace a zateplení). Používáme cookies a sledovací technologie třetích stran k zapamatování vašich preferencí, k měření a analýze používání našich webových stránek, i ke zlepšení vašich zkušeností s našimi webovými stránkami.


U elektrického kotle nemusíte řešit jednu důležitou věc a tou je odtah spalin. Před jeho instalací si musíte ověřit, zda váš dodavatel elektrické energie tento odběr schválí (mění se velikost jističe). Plynový kotel atmosférický potřebuje vyvložkovaný odtah spalin do komína.


Tato varianta se již prakticky nevyrábí. Domů Elektrokotle Dokumenty ke stažen í.

Aby při zapojení dalšího spotřebiče neustále nepadaly pojistky, musí se správně zvolit velikost elektrického jističe. Vhodný je také hlídač proudového maxima, který se postará o správné vytížení elektrokotle. Z výpočtu tepelných ztrát se stanoví velikost elektrokotle , z velikosti elektrokotle a ostatních spotřebičů se stanoví potřebná velikost jističe, pokud stávající stav nevyhovuje, jedná se s distributorem o změně rezervovaného příkonu a technických podmínkách. K určení optimálního výkonu je zapotřebí vypočítat, jaké množství tepla je potřeba dodat.


Stanovením výkonu doporučujeme pověřit odborníky. Elektrokotle jsou určeny pro trvalé připojení k pevnému třífázovému elektrickému rozvodu síťového napětí. Jelikož se jedná o velké příkony, je nutné zvolit vhodnou velikost jističe a přívodních kabelů. Topné médium se ohřívá buď přímo, přes akumulační vodní výměník, nebo smíšeným způsobem. Při výběru tepelného čerpadla je nutné dávat si pozor na velikost elektrokotle (bivalencí - pomocného zdroje), jenž je k tepelnému čerpadlu dodáván.


V některých případech je výkon bivalentního (pomocného) elektrokotle vyšší než výkon tepelného čerpadla. Co se týče porovnání jednotlivých. Nejsem v tom odborník a prosím o radu: Je lepší elektrické nebo teplovodní?


Dobrý den, chceme mít v domě podlahové topení. Prosím o výhody a nevýhody obou způsobů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky