čtvrtek 4. srpna 2016

Jak udelat navazec na kapra

Jedna z možností, jak uvázat háček s očkem a návazcem na boileis nebo pelety. Díky bazuzlovému uvázání je velmi pevný, vhodný pro lov i velkých kaprů. Míra Kratěna ukáže, jak navazuje svůj úspěšný kombinovaný návazec.


Návazec na boilies jde vylepšit různými způsoby. V tomto návodu si ukážeme, jak namontovat kroužek na určení dálky boilies od háčku, jak namontovat rovnátko a dokončit komplet.

V tomto článku si některé navazovací materiály představíme, a ukážeme si, jak s nimi pracovat při vázání účinného kombinovaného návazce na kapry. A nakonec se ukáže, jak super to byl návazec, který je jedinečný pro určitou situaci. Takto jsem například letos použil jeden model háčků, které už pár let ležely ladem, na chytání ve sloupci s použitím fluorocarbonu a byl jsem nadšen. Bohužel další balení jsem zatím stále nesehnal. Máte problémy s bezuzlovým vázáním háčku?


Nevíte, jak se nastražuje boilie? Potom se podívejte na následující animaci, která je opravdu velmi povedená a každý bez problémů pochopí postup.

Jedná se o poměrně často používanou montáž s vyvážením pro plovoucí boilie. Ve videu použité uzly jsou Grinner - na obratlík z obou stran a. Vítejte v našem podrobném atlase, který obsahuje montáže, sestavy, udice a rybářské uzly. Galerie obsahuje návody a postupy zhotovní udic na různé metody lovu jak pro sladkovodní tak pro mořský rybolov. Obsah této rubriky je produkován našimi čtenáři, kteří sem mohou sami on-line vkládat své nápady. Mnoho rybářů si myslí, že úspěšný návazec na kapry musí být složitý.


To je samozřejmě nesmysl! V jednoduchosti je přece síla! A my jsme si pro vás našli několik jednoduchých návodů, jak navázat úspěšný návazec na kapry. Tak pojďme už konečně na to! Tak tohle video je přesně pro vás!


V tomto instruktážním videu si ukážeme, jak vypadá jednoduchá průběžná montáž na kapry a jak vytvořit jednoduchý návazec na boilies. Na videu vypadal návod na porcování velmi jednoduše, velmi jednoduše vypadalo i odsranění kostí … a ve skutečnosti? Díky vašemu návodu to bylo velmi jednoduché, rychlé a snadné!


Snažím se raději amura vrátit co nejdříve zpět, a tak na pózování není moc času ani klidu. Pocit z toho, že jsem dokázal obelstít, zdolat a pustit takového obra mě opravdu hřeje na srdci, více než sto pěkných fotek Na přesný postup se můžete podívat sami Tip: Pomocí ikonky na videopřehrávači si můžete video přepnout do.

Nevím jak je to dlouho, ale dva háčky na jedné udici dávám jenom na dravce- mrtvá či živá rybka dva trojháky apod systémky. Vyškolilo mne už hodně ryb, vázek, zašmodrchaný návazce do olova návazce, vytahovat zamotanej druhej háček zaseknutej do podběráku nebo do batohu atd. Někdo může mít z konzumace kapra obavy kvůli přítomnosti mnoha kostí. Jak na kapříka bez kostí?


Kapra si ale můžete zakoupit i ve formě kapřích filetů, které jsou zpracované speciálními „prořezávačkami“, které drobné kůstky rozruší. Při tepelné úpravě se pak rozrušené části kostí zcela vytratí. Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 1°C a zvolna smažíme po obou stranách asi minut dozlatova.


Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového. U nás se chová několik druhů kapra.


Je to hlavně kapr obecný šupinatý, jehož celé tělo pokrývají šupiny. Kapr po staročesku je tradiční recept na úpravu kapra , který nesmí chybět na štědrovečerním stole.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky