úterý 23. srpna 2016

Ovládání krbových kamen

Kromě toho všeho je u našich krbových kamen možnost speciální regulace na dálkové ovládání , která posouvá pohodlnost obsluhy na maximum. Uvažujete o koupi krbových kamen ? Investice do pořízení kamen se vám přibližně za rok vrátí v rozdílu cen topiva. Moderní krbová kamna jsou také designovou dominantou interiéru. Grand Max Plus mají valký vnitřní prostor, díky kterému můžeme využít naplno výkon kamen.


V dolní části krbových kamen nalezneme velký popelník, takže nemusíme tak často.

Velikost krbových kamen určuje z velké části to, jaký budou mít výkon. U typu s vytápěním na dřevo je tento parametr důležité sledovat rovněž proto, že rozměry krbových kamen určují, jak velkými kusy polínek budete moci topit. V ideálním případě se řiďte přímo rozměry topeniště, do kterého se palivo vkládá. Ze všeho nejdřív si zákazník musí uvědomit, co přesně od krbových kamen očekává a jaká kamna se ke konkrétnímu účelu hodí.


Je tedy potřeba rozhodnout, jestli budou kamna zastávat funkci primárního zdroje tepla, nebo naopak budou pouze doplňkovým zdrojem k jinému centrálnímu vytápění. Výsledkem je sortiment stylové linie krbových kamen , která jsou charakteristická minimalistickým designem s důrazem na funkčnost a jednoduché ovládání. Ovládání je zoptimalizováno a pro vás jako uživatele zjednodušeno Aduro-tronic regulátorem, který za vás reguluje přívod primárního přívodu vzduchu, který hrozí.


Koupě krbových kamen není malou investicí.

Jak ale rozpoznat kvalitní kamna od šuntu, který se po roce provozu zkroutí tak, že přestane fungovat? Vždyť na první pohled vypadají všechny stejně a hezky. Romotop dokáže až o zvýšit patentovaný systém triple pass tj. Výměník tak odebírá maximální množství tepla ze spalin a výrazně šetří celkové náklady na vytápění objektu. Další snahou výrobců krbových systémů je na základě rostoucí poptávky dostat dostatečné množství tepla z krbové vložky do vody.


Jedním z nepropracovanějších systémů, který spojuje tyto snahy, jsou konstrukčně jedinečné externí teplovodní výměníky Mijori, vhodné pro krby a kamna. U většiny modelů je v základní výbavě krbových kamen ovládání přívodu vzduchu pro hoření s automatickou regulací. Krbová kamna standard tvoří základ výroby krbových kamen firmy HARK.


Splnili jste si dlouholeté přání a pořídili jste si krb? Tak to se jistě nemůžete dočkat až si v něm zatopíte. Ale víte, jak v něm správně topit?


Pozorně se začtěte do našeho článku, dozvíte se, jak správně zatápět v krbových kamnech. Oválný tvar krbových kamen působí v interiéru útulným dojmem. Touto „masou“ akumulačních prvků prodlužujeme vyzařování tepla z kamen až na hodiny. Některá kamna mají ovládání přívodu vzduchu jedinou páčkou, takzvané Easy Control. Představte si to podobně, jako když jste při startování motoru dali sytič a pak přepnuli do normálního chodu.


Na rozdíl od běžných kamen , kde primární i sekundární vzduch ovládáte zvlášť.

Někdo chce mít vlastní kontrolu. Pokud máte s určitým typem krbových kamen své zkušenosti budeme rádi, pokud se o ně podělíte s dalšími lidmi. Každý, kdo zažil teplo z krbových kamen potvrdí, že se jedná o daleko útulnější teplo, než které obstarávají radiátory. Mohou plnit roli vedlejšího zdroje tepla na takzvané přitápění, ale také primární roli, a to tehdy, pokud jde o krbová kamna s teplovodním výměníkem. Starosti ušetří odborná firma poskytující.


O krbových kamnech Skive II – C. Téměř celou přední část krbových kamen tvoří prosklená plocha. Extra velkými dvířky můžete přiložit až půlmetrová polena. Kachlová kamna Skive II-C nabízí atraktivní kontrast černé a kachlového obkladu v barvě medovníku nebo slonové kosti. Kamna mají přípravu pro připojení. Nelze očekávat standardizované balení krbových kamen , natož mezi různými výrobci, a proto je nezbytné pečlivě číst popisky produktů ještě před jeho zakoupením.


Určitou indikací může být i podezřele nízká cena. Ta totiž může být pouhým výsledkem základního příslušenství. Aby se tak opravdu stalo, musíme již při výběru krbových kamen dodržovat určité zásady a sledovat ukazatele, které nám jednoznačně napoví, že se chystáme koupit kvalitní výrobek a nikoli levné zboží pochybné kvality.


Podle čeho se orientovat při výběru krbových kamen. Dále je třeba si rozmyslet, který typ krbových kamen do své domácnosti chcete instalovat. Do tradičních interiérů a chalup se svým designem hodí kachlová kamna. Jejich výhodou je, že hřejí i dlouho po vyhasnutí díky dobré akumulaci, kterou kachle zajišťují.


Než se do výběru krbových kamen pustíte, ujasněte jejich klíčové parametry jako výkon krbových kamen , rozměr kouřovodu, celkový design kamen i technologické vlastnosti jako Easy control, terciální spalování a externí přívod vzduchu. Samotný výběr pak provedete zaškrtnutím požadovaných vlastností krbových kamen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky