úterý 9. srpna 2016

Nízkoteplotní podlahové vytápění

Toto podlahové topení patří k takzvaným nízkoteplotním vytápěcím systémům, proto ho řadíme k dnešnímu standardu při instalacích do nízkoenergetických domů. Při konvenčním vytápění (radiátorové, konvektorové) předává topné těleso své teplo okolnímu vzduchu, který pak předává teplo stěnám obytného. Nízkoteplotní stěnové vytápění má takřka stejný vývoj jako podlahové vytápění.


V pořízení je sice o něco nákladnější, avšak přináší některé dodatečné přednosti. Vytváří ideální klima, je zvláště flexibilní při projektování a použití a přináší nové možnosti pro zimní.

Lze je využít jako hlavní vytápění nebo pouze k zónovému ohřevu. Montáž přednostně ve vodorovné poloze (na strop do výšky - 7m), mohou však být instalovány i pod úhlem nebo ve svislé poloze. To znamená, že podlahové vytápění umí dodat vzhledem k jeho ploše větší množství nízko-potenciálového tepla, než jsou schopny předat radiátory při mnohem vyšší teplotě teplonosného média. Najít takový systém, který nám zajistí dostatečnou tepelnou pohodu, sníží spotřebu energie a navíc je šetrný k životnímu prostředí, nemusí být vždy jednoduché. Takovéto moderní energeticky úsporné vytápění zajišťují právě nízkoteplotní otopné soustavy s účinnými konvektory Licon.


U nízkoteplotních otopných soustav je voda pro vytápění ohřívána na nízké teploty. Rozmezí teplot je °C až °C (oproti běžným °C).

Odolnost, bezúdržbový provoz. Nejrozšířenější a nejvyužívanější nízkoteplotní sálavý systém v České republice. Elektrické podlahové vytápění , topení.


Předností podlahového systému vytápění je především ve schopnosti využít nízkoteplotní zařízení k efektivnímu vytápění domu. Může být buď teplovodní, teplovzdušné nebo elektrické. Podlahové topení se řadí do skupiny velkoplošného vytápění , spolu se stěnovým a stropním vytápěním. V současnosti se jedná o standardní řešení vytápění v moderních rodinných domech, administrativních budovách, hotelích, obchodních centrech i průmyslových objektech. Díky nízké povrchové teplotě otopné plochy tento systém patří mezi nízkoteplotní otopné soustavy.


Systemové polystyrenové izolační desky pro podlahové topení, vytápění. Polystyren podlahový pro podlahovku. Systém podlahového topení je považován za poměrně úsporný, poskytuje pocit příjemného tepla. Při přenosu tepla do prostoru je využíván fyzikální proces sálání, při kterém se energie šíří do prostoru ve formě elektromagnetického.


Bezproblémová realizace se zalitím anhydridem nebo cementem. Německá kvalita za české peníze už více jak let. Pokud se o vytápění rodinného domu stará tepelné čerpadlo a podlahové topení je použito pro vytápění celého rodinného domu, jsou dosahované úspory velmi výrazné.

Podlahové vytápění se řadí spolu se stěnovým a stropním vytápěním do skupiny velkoplošného vytápění. U velkoplošného vytápění tvoří otopnou plochu obvykle některá ze stěn ohraničujících vytápěný prostor - strop, stěna či podlaha. Velkoplošné vytápění umožňuje sdílet teplo do vytápěného prostoru. Ty se prohřejí až po delší době.


Vzduch se tolik nevysušuje. Zároveň nám podlahové topení uspoří i náklady na vytápění , jelikož je, jak jsme již zmínili, nízkoteplotní. Mohou se tvořit spáry,“ říká Milan Mrkáček z firmy Kratochvíl parket profi.


IVAR CS : komponenty pro vodu, vytápění a plyn. Systémy teplovodního podlahového vytápění patří dlouhodobě mezi nejžádanější způsoby vytápění , a to nejen obytných prostor, ale i prostor komerčních, jako jsou sportoviště, výrobní a skladovací haly, autosalóny nebo administrativní budovy. Topná konstrukce je zabudována do podlahy v předepsané skladbě podlahy, což zajišťuje téměř ideální rozložení teplot v místnosti. Jedná se o soustavu potrubí, kterými protéká ohřátá voda (teplovodní podlahové vytápění ) o. Lépe se plánuje v novostavbách, ale můžeme jej zahrnout i do rekonstrukce staršího bytu. Existují dva druhy podlahového topení, elektrické a teplovodní.


Jako podlahovou krytinu. Prašnost v místnosti je přitom minimální, což prospěje našemu zdraví. Neobjevuje se zápach typický pro spalovámí částeček prachu, které jsou v přímém kontaktu s topným tělesem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky