čtvrtek 23. května 2019

Elektrické podlahové topení suchý systém

Suchý systém podlahového vytápění. Chystáte se na svou první montáž elektrického podlahového topení a nemáte představu o náročnosti? Nebo pro Vás podlahovku bude montovat firma a chcete vědět, jak montáž bude probíhat? Na co dát pozor, co připravit předem, co těsně před pokládkou topných kabelů a co kontrolovat? Tyto špičkové technologie ale šetří i zdraví svých majitelů.


To samé platí i pro malé děti hrající si na teplé podlaze.

Nezapomínejme ani na domácí mazlíčky – psy a kočky, které jsou vířením prachu také silně hroženi. Teplovodní i elektrické podlahové vytápění je možné instalovat za využití mokrého i suchého systému. Podlahové topení je možné instalovat pod každou podlahu. Nezabírá místo v obytném prostoru a umožňuje libovolné umístění nábytku. Doma nebo v kanceláři, v koupelně nebo v obývacím pokoji, systém podlahového topení Raychem je tou nejlepší volbou pro tepelnou pohodu vašeho domova.


Všechny naše systémy podlahového. Přesně takové poskytuje elektrické podlahové vytápění, díky kterému bude komfort vašeho bydlení vysoký a zároveň je snadno dostupný. Navíc má spoustu výhod – je bezúdržbové, díky přesné a kvalitní regulaci úsporné a bezpečné.


Elektrické podlahové vytápění má ve srovnání s jinými způsoby nízké pořizovací náklady.

Jsme dodavatelem technologií nejen pro rodinné domy. Nabízíme řešení hlavního vytápění ( elektrické podlahové ), řízené větrání s rekuperací tepla, vytápění venkovních ploch proti tvorbě náledí, vyhřívání okapů a ohřevy potrubí proti zamrzání topnými kabely a zajistíme pro vás také obnovitelný zdroj energie – fotovoltaickou elektrárnu. Elektrické topení si již dávno získalo oblibu v zemích, kde je v důsledku zeměpisných podmínek drsné klima a mrazivé zimy. Jednotkové náklady na energii jsou sice vyšší, ale tuto nevýhodu kompenzuje stálé snižování tepelných ztrát domů, jednoduchá instalace jak v novostavbě, při modernizaci, tak i dodatečně.


Díky tomuto systému také není v místnosti vzduch tak suchý , jako u klasicky temperovaných prostor. Jedná se o topení provedené v konstrukci podlahy bez jakýchkoli výstupů nad úrověň podlahy. Systém topení nezabírá obytný prostor, neovlivňuje estetické řešení prostoru, neovlivňuje proudění vzduchu. Volit můžeme mezi přímotopným, smíšeným nebo akumulačním způsobem vytápění. Tyto systémy se liší v míře akumulace tepla do podlahy, tedy v tom, zda je použita betonová.


V našem dnešním tématu se detailněji podíváme na topné kabely využívané pro elektrické podlahové topení. Topné kabely jsou stejně jako běžné spotřebiče napájeny elektrickou energií. Odpadá zrání betonu, atd. Každý si v prvé řadě vybaví topné panely zavěšené na zdi. Ale nabídl se nám zcela náhodou Váš systém vytápění podlahy (shodou okolností kolega z práce měl čerstvě dostavěný dům a při jedné z návštěv měl v provozu podlahové topení od Vaší firmy a bylo rozhodnuto).


Ktopným systémům patří přímotopy (konvektory) a topné žebříky do koupelen. Jestliže vybraný typ elektrického podlahového topení tepelnou ztrátu nepokryje (energeticky náročný objekt, starý dům apod.), je nutno instalovat přídavný tepelný zdroj, např. Díky této konstrukci je možné instalovat povrchovou krytinu přímo na podlahové topení bez dalších stavebních procesů.


Z tohoto důvodu je systém vhodný i pro rekonstrukce, suché skladby nebo stavby s požadavkem na co nejnižší výšku podlahy. Díky podlahovému vytápění má naše tělo pocit tepla i když je vzduch v místnosti relativně ještě chladný, proto si podlahové topení oblíbí zejména děti, které na prostoru podlahy tráví nejvíce času během celého dne.

Termostaty vhodné pro řízení běžného i podlahového vytápění se zaměřením na komfort, spolehlivost, úsporný provoz a snadnou obsluhu. Tímto způsobem nemusíte týdny čekat, než vyschne podklad podlahy. ELEKTRICKÉ PODLAHOVÉ TOPENÍ BEZ STAVEBNÍ HMOTY = SUCHÝ SYSTÉM SKLADBY PODLAHY Integrované podlahové vytápění Toto unikátní řešení umožňuje velmi rychlou a snadnou instalaci podlahového vytápění, aniž by bylo zapotřebí jakéhokoliv mokrého stavebního procesu. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Už naše babičky věděly, že nejdůležitější je teplo od nohou. Instaluje se pod povrch podlahy, co umožnuje rychlé zahřátí místnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky