úterý 28. května 2019

Těsnění prostupů proti vodě

Slouží k utěsnění kabelových nebo potrubních prostupů skrz ochrannou trubku nebo jádrové vrtání. Takový prostup je při správném provedení vodotěsný, plynotěsný a také protipožární. Právě na konstrukčních vlastnostech a materiálovém složení je závislá jejich odolnost vůči vnějším vlivům. Proto prostupy dělíme na prostupy proti tlakové vodě , prostupy proti netlakové vodě a protipožární prostupy. Síla pod povrchem - primární ohruhy - tepelná čerpadla, vrtání studen a kompaktní těsnění.


Samostatnou kapitolou těsnících vložek jsou článkové těsnící vložky, někdy také nazývané řetězové, nebo segmentové.

Samotná těsnící vložka se skládá z několika článků různých typů. Těsnící hmota k utěsnění kabelových a trubních prostupů. Byl speciálně vyvinut pro těsnění kabelových a potrubních vedení.


Stopaq se vyznačuje vysokou lepící schopností, je bobtnavý a trvale plastický. Těsnění pro stavební konstrukce – prověřená kvalita. První zkušenosti získala jako prodejce materiálu a dodavatel služeb pro těsnící systémy a sanaci stavebních konstrukcí.


Důležité je, řešit prostupy, ale hlavně technologii jejich realizace již v projektové fázi! Předejde se tak improvizovaným řešením prostupů do již hotové stěny, které je mnohem dražší, než včasné umístění speciálních pažnic již ve výstavbě konstrukce!

Prostupy do objektu zajišťují ochranu majetku před. Cílem prostupů je profesionálně zajistit trvalou vodotěsnost, plynotěsnost a protipožární bezpečnost staveb. V současné době však bývají nevhodně nahrazovány improvizovanými těsnícími ucpávkami z montážních pěn či cementových výplní. Profesionální prostupy se zárukou let. Prvky těsnění prostupů typ RONDO.


Jedná se o metodu utěsňování mezery mezi potrubím a stěnou, která může být tvořena hladkou průchodkou, popř. Přednosti Taylor–Seal proti jiným způsobům těsnění , temování a zazdívání byly ověřeny mnohaletým používáním. Těsnící systémy slouží k utěsnění kabelových prostupů do různých objektů, všude tam, kde je zvýšený požadavek na zabezpečení prostupu proti průniku vody, vlhkosti, plynů a případně ochranu při požáru. Podle aktuálních požadavků se pak řídí výběr vhodné technologie. Naší specializací je oblast profesionálního řešení systémových prostupů potrubí a kabelů různými stavebními konstrukcemi a řešení protipožárních prostupů , ať už se jedná o novostavby, nebo rekonstrukce domů.


Technické návrhy a cenové nabídky, Vám zpracujeme po zaslání poptávky na náš e-mail. Průchodky v betonových patrech a atěnách jsou spolehlivě utěsněny proti spodní a tlakové vodě. Zkoušeno na těsnost až m vodního sloupce.


Je možno je použít na všechny typy potrubí, tedy na plast, kameninu, beton, litinu nebo ocel. V tomto spojení jsou rovněž vhodné do trvale vlhkého prostředí např. Vynikající izolace proti vodě , zemní vlhkosti a plynům – dokonale izoluje konstrukci. Jednoduchá a efektivní instalace – úspora nákladů na montážní činnost.


Nevyžaduje žádnou speciální přípravu podkladu – není nutná aplikace adhezního nátěru.

Dokonale vodotěsné přesahy a řešení detailů. Hydroizolační hmoty zahrnují několik druhů materiálů. Jsou to materiály primárně určené jako membránové hydroizolace (polymercementové stěrky a MS polymery), které mají sekundárně pozitivní vlastnosti (bariéra proti radonu, metanu atd.).


Součástí systému jsou i pomocné profily, zahrnující opatření proti vzniku trhlin a doplňující profily pro provádění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky