pátek 10. května 2019

Fluidní kotel na biomasu

Fluidní kotle využívají principu spalování paliv ve fluidní vrstvě (fluidním loži). Fluidní vrstva vytváří podmínky vhodné pro rovnoměrné hoření paliva v celém jeho objemu, což v konečném důsledku znamená dokonalejší vyhoření paliva (vysoká účinnost fluidního kotle) při nižších teplotách spalování a současném omezení tvorby škodlivých spalin. Princip kotle na biomasu. Kotel jako takový je součástí celého topného systému.


Do tohoto systému patří různé další komponenty, jako je např. Typy kotlů podle druhu spalování známe roštové, práškové nebo fluidní.

Kotel umožňuje rychlé najetí ze studeného stavu bez nebezpečí poškození a jakýchkoliv dalších dopadů na snížení životnosti kotle. Příspěvek pojednává o realizaci kotle se stacionární fluidní vrstvou na biomasu , kde je jako inertní materiál použit keramický materiál Liapor. Popsány jsou základní vlastnosti Liaporu z hlediska fluidace a vlastní kotel na biomasu. Automatický kotel na dřevní pelety. Je určen k úspornému a ekologickému vytápění s minimálními nároky na obsluhu kotle a možností ovládání přes internet.


Kotel je vodotrubný, samonosný, jedno-bubnový s přirozenou cirkulací. Kompaktní konstrukce kotle umožňuje minimalizaci zastavěné plochy s důrazem na maximální využití prostoru v kotelně. Použitá technologie fluidního spalování je řešená zcela novou koncepcí konstrukce lože, která je předmětem patentového řešení.

Peletky se dají jednoduše přisunovat a skladovat. Dávkování a přísun do topného systému probíhá automaticky a pohodlně. Zplynovací kotel na kusové dřevo.


Kusové dřevo je ideální pro všechny, kdo si mohou palivo opatřit sami. Například z místního lesního hospodářství. Kotle na štěpku - BIOMASU. KOVOSTA FLUID - Specialista na fluidní spalování - reference a realizace.


Reference Realizované akce. Vybíráte automatické kotle na pelety a biomasu ? Máme široký výběr typů i značek. U nás: Montáž, servis, poradenství, doprava zdarma na vybrané!


Pomůžeme Vám s výběrem kotle, kotel přivezeme, namontujeme, uvedeme do provozu a zároveň Vám zpracujeme žádost o podporu. Zpracujeme Žádost o dotaci za Vás! V této kategorii dosud excelují kotle na biomasu , jako jsou pelety nebo dřevo, kde je možné snížit množství škodlivých emisí na minimum. STEP-KC 1kW – Spalování v kotli je založeno na nuceném odtahu či přívodu spalovacího vzduchu.


Kotel je vybaven řídícím regulátorem teploty, který v případě dosažení nastavené hodnoty teploty vody (cca 90°C) uzavírá přívodní otvory pro přívod spalovacího vzduchu. Dokonalé zplynování, omezení dehtování, kondenzace spalin a téměř bezezbytkové hoření s minimálním obsahem škodlivin ve spalinách - Naše firma nabízí poradenství, prodej a montáže kotlů na biomasu nebo jiná tuhé paliva. Moderní kotle na biomasu jsou technicky důmyslná zařízení s atraktivním designem.

Pro životnost kotle je důležité, z jakého materiálu je vyroben. Běžnější ocelové kotle mají sice kratší životnost než jejich litinoví konkurenti (jako střední údaj se uvádí, že ocelový kotel má oproti litinovému poloviční životnost). Pro větší provozy (teplárny) jsou určeny účinné fluidní kotle na biomasu. Teplárenské komplexy spalují zbytky z těžby dřeva, piliny z dřevařských výrob, kůru stromů (tzv. štěpka), ale i rostlinnou biomasu (zbytky ze sklizní obilovin, energetické rostliny – např. sloní tráva, šťovík atd.).


Výhodou většiny kotlů na biomasu je možnost spalovat různé druhy pevných paliv. Investicí do kotle na tuhá paliva rozhodně nebudete tratit. Peníze se vám rychle vrátí v podobě úspory za vytápění domu či chaty a navíc pomůžete zlepšit životní prostředí. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Je to jen obyčejný kotel. Ale má všechno, co jste kdy chtěli.


Zde uvádíme některé důležité informace k této III.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky