úterý 14. května 2019

Řízení cirkulace tuv

Pro obvyklou činnost řízení vytápění pomocí ekvitermní regulace nejsou tyto termostaty. Součástí sestav, umožňujících ovládání cirkulace TUV , není cirkulační. TUV by bylo možné nastavení průtoků pro cirkulaci TUV. Sestavy s cirkulací TUV mohou zajišťovat také ovládání oběhového čerpadla krbu.


Problematika cirkulace TUV je poměrně rozsáhlá a nemá jednoduché řešení. Zaslouží si tedy speciální stránku.

Proč vlastně cirkulace o co jde? Dobrý den, měl bych dotaz ohledně použití cirkulačního čerpadla pro TUV. Založil jsem nové téma ohledně cirkulace TUV , probírá se současně na TZB a tady. U objektů s vlastní technologií přípravy teplé vody je vhodné i časové řízení cirkulace , resp. Pokud je cirkulace dobře hydraulicky vyvážena, jedná se o nejúspornější řešení.


Cenové náklady nejsou při tom nijak vysoké. Chapu, tam to dava smysl. K tomu casovaci samotnemu ti asi neporadim, sam jsem resil podobny problem (a zatim nedoresil), jak si pamatovat treba 30min zpetne starou hodnotu a prubezne ji aktualizovat (abych mohl porovnat vlhkost v koupelne pred 30min a aktulani a pokud se vyrazne zvedla = sprchovalo se, tak sepnout na 15min topny zebrik).

Napojení cirkulace před deskový výměník? Jak zapojit cirkulaci TUV ? Cirkulace teplé vody je v mnoha bytových domech dalším místem, ve kterém zcela zbytečně přicházíte o Vaše peníze. Jak odhalit problém s teplou vodou Teče teplá voda ihned po otočení kohoutkem opravdu teplá nebo musíte nejprve odtočit pár litrů studené, než se k Vám teplá dostane?


Oběhová čerpadla pro nucený oběh TUV ve vodovodní soustavě. Charakteristické znaky a výhody. Je zřejmé, že cirkulace je spíše komfortní funkcí, která nepřináší významnější energeticky úsporný efekt. Je vhodnější řešit přípravu TUV co nejblíže místa největší spotřeby, u vzdálenějších odběrů např. Cirkulace je jednoduchá, ke kohoutku na teplou vodu ti vedou prakticky dvě souběžné trubky kde právě cirkuluje teplá, není to nic složitého, ani náročného.


TUV TUV TUV CIR CIR 1CIR kg 1kg 1kg. Obh TUV řízení harmonogramem priorita TUV funkce desinfekce oběhů TUV 2. Zapojení cirkulace teplé vody. Dvoutrubkový rozvod teplé vody s cirkulací. Nedávno jsem někde viděl systém cirkulace TUV provedený tak že. Tohle zapojení vám ale bude promíchávat vodu v bojleru a ta bude.


Po kontaktování dodavatele mi byla. Smyčka se používá zejména v případech, kdy je výstup teplé vody významně. TUV , snížen komfort užívání domu a odtáčením studené vody do bezodtoké jímky se mi zvyšuje četnost vývozu této jímky (vyvážím čistou vodu za peníze).

TUV , vyšší komfort užívání domu a vyšší spotřeba el. TUV Zatím jsem si vybral za b). Jestli jste ale rozhodnut, že TUV budete celý život ohřívat jen elektřinou, pak můžete dát do kuchyně průtokáč a trubku na TUV tam vůbec netahat.


Každopádně nevím, zda se jedná o novostavbu, ale jestli ano, tak měla být naprojektována tak, aby veškerý odběr TUV nebyl daleko od bojleru. Typickým příkladem jsou oběhová čerpadla pro ústřední topení. Oblíbená oběhová čerpadla SIGMA NTV a NTD nahradila nová modelová řada SIGMA NTT.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky