pondělí 13. května 2019

Koňská síla jednotka

I když je dnes vytlačena jednotkou SI watt, stále se používá pro označení výkonu automobilových a motocyklových motorů. Pomocí aplikace JEDNOTKY. Vzájemné převody jednotek kalorie - kilojouly, stupně Celsia - stupně Farenheita, kilowatty - koňská síla a mnoho dalších pro vás již nikdy nebudou znamenat problém. Koňská síla byla dříve velmi často používaná fyzikální jednotka výkonu.


S definicí koňské síly přišel koncem 18. Rychle převádí jednotku koňská síla pomocí online převodu jednotek. Jednotka koňská síla je veličina výkonu. Nie je súčasťou jednotiek SI.


V praxi sa častejšie stretávame s jednotkou watt zo sústavy SI, jednotka kôň sa ešte (nesprávne) používa v súvislosti s automobilmi a motormi. Zavedl ji James Watt, když chtěl na konci 18. Elektronvolt značka eV – starší jednotka energie.


Dříve se pro udávání výkonu používala jednotka koňská síla – zkratka k (kůň) nebo HP (z anglického horsepower). Dnes přežívá v udávání výkonu spalovacích motorů, správnější je ovšem použití jednotky kilowatt. Existuje více definic, tzv.


V češtině se používala také česká zkratka k , někdy nesprávně i ks. V současnosti se s koňskou silou setkáte spíše jen v souvislosti s výkony automobilových a motocyklových motorů. Minimálně se vyskytuje i německá zkratka PS. Fyzikální jednotka je míra veličiny, definovaná a přijatá konvencí, jíž přisoudíme hodnotu se kterou může být porovnávána jakákoliv jiná hodnota stejné veličiny vyjádřením podílu dvou hodnot jako čísla. Konská sila ako jednotka výkonu sa prvýkrát objavila na konci 18.


Koňská síla jednotka

Britský mechanik a vynálezca, ktorý síce nevymyslel parný stroj (ako sa chybne dlhé roky tvrdilo), ale určite sa zaslúžil o jeho zdokonalenie. Neskôr vylepšený parný stroj začal ponúkať voľne na predaj. Tím vlastně otevřel cestu k jeho praktickému využití a díky tomu tak mohla začít průmyslová revoluce ve Velké. Stenmetr za sekundu stará jednotka soustavy MTS. Brake koňská síla (bhp) je výkon měřený na klikové hřídeli těsně mimo motor, před ztráty výkonu způsobené převodovky a hnacího ústrojí.


Unit of measurement of power equal t. Dnes se však v soustavě jednotek SI používá zmiňovaná jednotka watt, ale pro výkon motorů automobilů či motocyklů stále přetrvává značení výkonu v koňských silách. HP) - Převody jednotek - výkonu. Nepřebíráme žádnou odpovědnost za použití naší webové stránky.


Koho Vám připomenou pojmy parní stroj a jednotka koňská síla ? Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Vědomostní testy online. Angličtina, čeština, němčina, matematika, filmy, seriály, knihy, historie a jiné, zábavné i poučné. Navrhnout úpravu zkratky HP.


Kůň i koňská síla jsou jednotky výkonu: kůň je přibližně 73W, ( koňská síla = angl. horse power) HP = 74W. Doplňuji: Doplňuji, že koně vykonávali těžké práce v zemědělství, přepravovali náklady a dokonce rozhodovali důležité vojenské bitvy. Neobešli se bez nich objevitelé nových zemí – za zmínku. Na této stránce jsou výsledky na dotaz jednotka výkonu ( koňská síla ) v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá.


Pokud ti zde nějaká definice chybí nebo o nějaké víš, POŠLI NÁM SVOJI DEFINICI právě skrze tento formulář. HP, z anglického horsepower) je starší fyzikální jednotka výkonu, která se stále používá pro označení výkonu automobilových a motocyklových motorů. Do textového pole zadejte číslo Britská tepelná jednotka za hodinu,. Elektrická koňská síla -Výkon kotle-Chůze za minutu-Chůze za sekundu-DBm (dBm)-Kalorie za hodinu - Kilokalory za hodinu-Britská tepelná jednotka za hodinu-Britská tepel.


Další užívaná jednotka je mechanická koňská síla (hp - horse power, 1hp=747W) je přiblišně rovna jednotce kůň a elektrická koňská síla (hp electric=746W).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky