pátek 24. května 2019

Vytápění peletami zkušenosti

Zkušenosti s kotlem na pelety. Vždy je samozřejmě nejlepší zajít za známým, který už má s peletovým kotlem nějaké zkušenosti , a přímo se zeptat, co provoz obnáší a jaké jsou výhody a nevýhody takového vytápění. O zkušenosti s vytápěním s peletami si můžete také přečíst v internetových diskusích. Vojtěch Tomáš instaloval v loňském roce peletové vytápění ve svém dvoupatrovém domě v Mladé Boleslavi, který pronajímá.


Zvažovali jsme též topení peletami , ale nakonec nám názory okolí o tom nepřesvědčily.

Aby se ušetřilo, je zapotřebí koupit kotel opravdu kvalitní a jeho cena nás nakonec odradila. Protože jsem na mateřské, tak topím v krbu v sezóně. Vytápění peletami – zkušenosti z praxe výrobce kotlů.


Centrální vytápění domu má ale už spotřebu větší. Jedná se o kotle umístěné ve sklepě, které vytápí bojler a ohřívají teplou užitkovou vodu a radiátory. U kotle je také zásobník a kotel si dávkuje potřebný počet paliva.


Může tak činit třeba šnekovým dopravníkem nebo vakuovými podávacími trubicemi.

Plzenskem kraji, dekuji vsem za radu a pomoc. Pro bilanční výpočty roční potřeby paliva je důležité správné stanovení výhřevnosti konkrétního paliva a stanovení reálné provozní účinnost samotného kotle. Ne vždy se tyto údaje shodují s údaji uváděnými výrobci, či spíše prodejci pelet a peletových kotlů.


Málokdo také ví, že Česko je evropská velmoc v produkci dřevních pelet a tohoto paliva je proto u nás dostatek. Shrňme si hlavní výhody a nevýhody vytápění peletovým kotlem. Výhodou dřevěných pelet při vytápění je, že produkují málo popela. Zatímco při vytápění dřevem musíte relativně často přikládat, kotel na pelety je vybavený zásobníkem, který naplníte a nemusíte se o nic dalšího starat. O účinnosti vytápění peletami rozhoduje nejen kotel, ale také kvalita pelet.


Mám zkušenosti , že při kvalitních peletách je třeba snížit množství pelet pro jednotlivé stupně výkonu tj parametry t0 t1 t1 t15a t17. A pak i parametr tna 1a parametr tna 15. To je tak aby hořák moduloval. Jak vytápět rodinný dům? Pelety jsou považovány za ekologické palivo a ve srovnání s plynem nebo elektřinou vychází cenově výhodně.


Majitelé si obvykle pochvalují nízkou cenu pelet, pohodlnou obsluhu automatických kotlů i dodávku suroviny až do domu. Z důvodu komfortní, časově nenáročné obsluhy a ekonomiky provozu zvolil vytápění peletami. Jako každý peletový nováček neměl zkušenosti s nákupem paliva, a proto dal na doporučení od svého topenáře a využil služeb CDP IVORY.

Rady a zkušenosti odborníků na vytápění dřevem – pondělí 9. Dřevěnými peletami můžete vytápět rodinné domy a firmy nebo veřejné budovy. Jsou vhodné pro starší domy i novostavby včetně nízkoenergetických domů. Pro centrální vytápění rodinných domů a větších budov se používají teplovodní peletové kotle, které se vyrábějí ve výkonech od kW. Dobrý den, pokud Vám výkon kW vyhovuje, doporučujeme tedy pořídit peletový kotel s výkonem kolem kW např. Aby bylo právě vytápění peletami nejen šetrné k přírodě, ale i efektivní, úsporné, je třeba vybrat vhodný typ kamen či kotle s kvalitní automatickou regulací a také kvalitní pelety.


Obzvláště výběr topidla je klíčový, jelikož například nový kotel na pelety stojí spolu se zásobníkem a podavačem paliva až. Konkrétní cena, kterou domácnost za vytápění zaplatí, se pochopitelně odvíjí od dalších faktorů, jako je například úroveň zateplení, velikost objektu nebo regulace vytápění a účinnost kotle. Je používání pelet oproti jiným typům paliv výhodné? V případě, že je pro Vás nejdůležitějším kritériem při výběru paliva pro vytápění cena, potom je možné zjednodušeně říct, že vám pelety oproti plynu sníží náklady na vytápění maximálně o , za elektřinu dle konkrétního způsobu řešení topného systému ještě podstatně více. K topení peletami se začíná přiklánět stále více domácností i firem.


Na rozdíl od uhlí se pak jedná o velmi čistý a komfortní způsob vytápění. V porovnání s fosilními palivy pak mají. Většina z nás už má nějaké zkušenosti s topením dřevem nebo dřevěnými briketami a to buď v kotlích či krbech. Topení peletami Pelety. Tyto paliva jsou ve většině míst dostupná za více či méně slušné ceny.


Novinkou, kterou ne každý zná jsou tzv. Hodnocení nových budov. Vím,že tohle téma je už hodně probrané,ale chtěla bych názory od přímých uživatelů.


Jedná se mi o topení elektrokotlem a krbem v rodinném dvoupodlažním domě,se zastavěnou plochou do 80m2. Zajímá mě kolik protopíte ročně elektřinou a zda máte i podlahové vytápění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky