pondělí 13. května 2019

Tepelné čerpadlo voda voda ceník

Vyplatí se mi plynový kotel, nebo tepelné čerpadlo ? Vyřízení dotace a cenovou kalkulaci máte u nás ZDARMA! Více informací o tepelných čerpadlech vzduch- voda. Voda je ze studny čerpána do výměníku tepelného čerpadla a po ochlazení vrácena zpět do země.


Tepelné čerpadlo země - voda.

Pokud jste se rozhodli pro TČ, musíte zvolit, odkud budete čerpat teplo: ze vzduchu, ze země nebo z vody. Typ tepelného čerpadla země- voda funguje na principu uzavřeného okruhu, kdy nemrznoucí médium prochází kolektorem a odebírá teplo z okolní půdy. Podzemní voda má totiž stálou průměrnou teplotu cca. C, která se nemění s teplotními změnami na povrchu. Jde tedy o nejteplejší zdroj energie.


Levnější tepelné čerpadlo má logicky vyšší spotřebu elektřiny a vyšší provozní náklady. V tomto případě jsou náklady na vytápění pří použití levnějšího tepelného čerpadla dokonce o více než vyšší!

Již po čtyřech letech provozu, se částka zaplacená za úspornější tepelné čerpadlo vrátí díky nižším provozním nákladům. Cena tepelného čerpadla voda - voda záleží mimo jiné na výši topného faktoru a na složitosti instalace. Montáž tepelného čerpadla voda - voda se může prodražit právě s ohledem na budování studny nebo podzemního vrtu apod. Topný faktor pro podlahové vytápění je přes to znamená, že vám takto tepelné čerpadlo voda - voda přinese úspory. Jeho cena se vždy bude odvíjet především od ceny vlastní jednotky.


Pokud ale vyberete dobře, koupě se vyplatí. Voda je zo studne čerpaná do výmenníka tepelného čerpadla a po ochladení vrátená späť do zeme. Zdrojem vytápění i ohřevu vody může být tepelné čerpadlo voda - voda. Princip získávání tepelné energie je podobný jako u tepelného čerpadla vzduch- voda , ale jen s tím rozdílem, že zdrojem tepla je podzemní či povrchová voda.


Umisťují se uvnitř domu a se zemním rozdělovačem se propojují dvěma trubkami. Najdete je na následujících řádcích, nebo v jednotlivých sekcích čerpadel vzduch- voda , vzduch-vzduch a voda - voda. Model, u něhož dochází k odběru energie ze vzduchu a výstupem je teplá voda , jež je vháněna do běžné topné soustavy. Relativně univerzální typ tepelného čerpadla, s nímž se oproti běžným kotlům dostanete na malé provozní. Umisťuje se uvnitř domu a se zemními okruhy se propojuje dvěma trubkami.


Jeho hlavní výhodou je stálost výkonu a topného faktoru i ve vel-kých mrazech. Důležitým faktorem při zakoupení tepelného čerpadla je také jeho pořizovací cena.

Jedním z důvodů, proč si tepelné čerpadlo pořizujeme, je maximální úspora peněz za vytápění a ohřev teplé vody. Ta však nepřijde hne ale investice se nám vrátí až po určité době. Při výběru vhodného tepelného čerpadla. TEPELNÉ ČERPADLO VODA - VODA Zdrojem tepla pro TČ voda - voda bývá obvykle podzemní voda.


Každé čerpadlo voda - voda má v sobě zabudovaný výměník, do kterého přichází tzv. Kompletní informace na tepelná čerpadla vzduch voda ceník naleznete zde. Výhodou jsou velmi nízké pořizovací náklady a rychlá instalace. Právě tato tepelná čerpadla získala v uplynulých letech mnoho ocenění za technické řešení i design.


REGULUS EcoHeat 4- tepelné čerpadlo země- voda. Jednou z výho které výrazně odlišují IVT od jiných tepelných čerpadel, je řešení záruky. Každé instalované tepelné čerpadlo pojistíme na částku odpovídající jeho pořizovací ceně.


Naši klienti tak mají jistotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky