středa 29. května 2019

Topení elektřinou zkušenosti

Z tohoto důvodu jsem se ptal na reálné zkušenosti těch, kteří elektřinou topí. Pokud tedy k položené otázce nemáte co říci, tak se zkuste překonat a raději nepište nic. Neberte to osobně, ale propočty o tom, kolik teoreticky protopím, si mohu nalézt jinde.


Zdravím, chtěla jsem se zeptat čím topíte v novostavbě, plynem nebo elektřinou ? Pán co nám bude stavět domek nám doporučuje elektrické vytápění, ale rodiče nás od toho odrazují a proto bych se chtěla zeptat někoho, kdo s tím ma zkušenosti.

Ale já o fyzice nepochybuji, na druhou stranu ani o ekonomických faktorech. Proto tvrdím, že vstupní náklady při topení elektřinou jsou mnohem levnější než u plynu. Pár infra panelů s termostaty stojí podstatně méně než plynový kotel, rozvody, vložka do komína, revize atd. Heatflow vytváří velkoplošný, nízkoteplotní, akumulační systém podlahového, nebo stropního vytápění, který zásadně překonává ostatní druhy topení.


Tento jedinečný systém využívá při přenosu tepla do akumulačních hmot kombinaci dlouhovlnného infračerveného záření i vedení tepla a maximalizuje tak efektivitu přenosu energie. Samozřejmě, ne každému se finančně vyplatí „krmit“ topení elektřinou. Ve starých domech, členitých budovách či nekvalitně postavených novostavbách vyjde elektrika podstatně dráž.


Obyvatel takového domu totiž potřebuje topit na kvantitu.

Komfort a bezstarostnost vytápění domu elektřinou by ale stejně nedokázal. Rozhodujeme se jestli dát podlahové, či přímotopy nebo jaké jsou ještě možnosti? Díky za rady a tipy Při topení na el.


Průměrná cena kWh elektřiny dosahuje přibližně trojnásobku ceny plynu. To ale ještě vůbec nemusí znamenat, že je lepší vytápět plynem než elektřinou. Srovnali jsme náklady, výhody i úskalí vytápění plynem (plynové kotle) a vytápění elektřinou (přímotopy, tepelná čerpadla a akumulační kamna). Podlahové topení sice není objevem 21.


Teplá dlažba v koupelně je téměř standardem, plošné vytápění celého domu bez rušivých otopných těles již není výjimkou. Vytápíme elektřinou Vyhláškou č. Best prices with fantastic service. Buy with confidence from VioVet. Types: 250g, 500g, 900g, 3. Je potřeba vytopit větší prostor a cena spotřeby je tak obecně vyšší, což by se při topení elektřinou dále prohloubilo. Už mnoho let vytápíme RD elekrikou i vodu jí ohříváme.


Zdá se nám to při těch cenách již příliš velké finanční břemeno a protože je v obci plyn, uvažuje o přechodu na plynové vytápění včetně ohřevu vody. Akumulační topení je podle něj efektivnější, ale nedoporučuje se používat například v případě vysokých stropů nebo při špatné tepelné izolaci objektu.

Podle Petra Holubce ze společnosti PRE je akumulační vytápění vhodné všude tam, kde není například plyn a chceme si zajistit relativně snadné a čisté vytápění. Můžete se někdo podělit o zkušenosti s vytápění elektřinou. Koupili jsme starší rodinný dům s pěti místnostmi. Všude jsou nová plastová okna.


Bohužel topení je řešeno pouze dvěma staršími wafkami GAMAT. V centru domku se topilo krbovými kamny. Zajímá mě zda by bylo výhodné do domu zřídit elektrické topení akumulační nebo přímotopy.


Nejméně vhodná varianta pro volbu podlahového topení je teplovodní podlahové topení a elektrokotel - snižuje se tak účinnost získané tepelné energie z elektrické. A je tu ještě jedna okolnost, kterou někdo může brát v úvahu a tím je věk - ano, možná morbidní, ale praktické. Elektrické vytápění není jen elektrokotel nebo přímotopy. Levnější a úspornější topení jsou INFRAPANELY. Infratopení uspoří až nákladů na topení.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Před lety jsme začali uvažovat o možnosti stavby rodinného domu, a tak jako všichni, i my jsme řešili systém vytápění. Jaké jsou výhody infrapanelů?


Kolik stojí a jak vysoké jsou provozní náklady?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky